Zvornički policajci trče za bolesnu sugrađanku

Hitno su potrebna finansijska sredstva za liječenje radnice kompanije „Alumina“ Jele Marković Ristanović koja je obolila od težeg oblika karcinoma.

Republika Srpska 09.04.2024 | 13:14
Zvornički policajci trče za bolesnu sugrađanku

Zvornik se ujedinio u misiji da pomogne Jeli Marković Ristanović da se izliječi i vratio kući svom djetetu. Nakon što su saznali da je oboljela od karcinoma koji se proširio, njene kolege iz Alumine prve su pokrenuli akciju prikupljanja novčane pomoći.

A sad su im se priključili i zvornički policajci Predrag Subotić i Vladan Mitrović. Oni su odlučili trčati 180 kilometara kako bi skrenuli pažnju na ovu humanitarnu akciju.

Način na koji mi to radimo jeste da ćemo mi zajedno istrčati oko 360 kilometara, 180 obojica. A ono kako mi zamišljamo je da kada se vratimo u Zvornik, da svaki kilometar simbolično prodajemo fizičkim i pravnim licima.

Ko god da je human i želi da pomogne u izlečenju naše sugrađanke. Da jedan kilometar košta deset maraka, objašnjava Predrag Subotić, policijski službenici službenik u PU Zvornik

Vladan i Predrag u humanu misiju krenuli su jutros, a trčaće kažu dva dana od Zvornika, preko Bijeljine, Ugljevika do Tuzle odakle će nazad za Zvornik. Plan im je da na ovaj način uključe i građane iz drugih sredina.

Kada mi budemo trčali, odnosno prolazili kroz njihova sela, opštine, gradove, kada nas sretnu da priđu, da se raspitaju zbog čega trčimo i nadamo se da budu humani, kaže Predrag Subotić, policijski službenik u PU Zvornik

Vladan Mitrović policajac je već četiri godine. Ova profesija kaže ne znači samo boriti se za bezbjednost građana već i biti human.

Prije četiri godine sam stupio u ovu službu sa nekom nadom i namjerom da pomažem ljudima. Bilo koje vjere i nacije. Trenutno sam dobio priliku zajedno sa kolegom da na ovaj način pomognemo našoj sugrađanki, kaže Vladan Mitrović, policijski službenik u PU Zvornik.

I jedan i drugi rekreativno se bave trčanjem. No Predrag je već trčao sa ciljem prikupljanja pomoći. Vladan kaže planira nastaviti.

Prije smo trčali humanitarne trke za jednu organizaciju iz Novog Sada koja se zove,, Ko te juri " tada smo novac prikupljali za maloljetnu djecu kako bi se izliječili od određenih bolesti od kojih su bolovali, kaže Predrag.

Vladan Mitrović dodaje da se rekreativno bavim trčanjem.

Polumaratonima , a ovo mi je prvi put da učestvujem u ovako nečemu i jako mi je drago što mogu da budem dio ovoga, kaže Vladan.

Predrag i Vladan pozivaju sve građane da se priključe ovoj humanitarnoji akciji i pomognu Jeli Marković Ristanović.

Jela je samohrana majka maloljetnog djeteta, a novac je potreban za novu terapiju i koju treba primiti u Turskoj.

Širom Zvornika postavljene su kutije za pomoć, a novčana sredstva se mogu uplatiti i na žiro račun.

Broj računa Unicredit banke:

551-450-25602157-19

(BN) Foto: BN

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

XXL

09.04.2024 16:21

Pa zašto da trčite neka CIK presjednik da novac svejedno ima viška.

ODGOVORITE
Name

Svasta

09.04.2024 18:14

Oni skupljaju pare a Sulic vola okrece

ODGOVORITE