Štrajk carinika zatvara granice Grčke sa susjedima

Saobraćaj na graničnim prelazima iz Grčke ka susjednim zemljama biće obustavljen danas i sutra zbog 48-časovnog štrajka grčkih carinika.

Region 02.04.2024 | 18:16
Štrajk carinika zatvara granice Grčke sa susjedima

Kako makedonski mediji navode, navodno do 4. aprila nema ulaska u Grčku, te su izvori iz Saveza carinika poručili građanima koji su planiraju da otputuju u Grčku u ova dva dana - da odlože putovanje.

Zbog dvodnevnog štrajka carinika očekuje se potpuna obustava saobraćaja na graničnim prelazima iz i ka Grčkoj za kamione i sve vrste pošiljaka, a isto će važiti i za automobile.

Postoje izuzeci za kamione koji prevoze pošiljke koje se, zbog osjetljivosti, moraju odmah transportovati, a za automobile ako je riječ o pacijentima koji hitno odlaze na liječenje.

Јedino što će biti dozvoljeno je prelazak granice pješice, mada se ne isključuje mogućnost da u slučaju stvaranja kolone automobila dođe do povremenog prolaska, ali na to bi se, prema navodima, čekalo satima.

Kao što je navedeno, granični prelazi Bogorodica, Evzoni i Dojran zatvoreni su zbog štrajka grčkih carinika.

(Tanjug) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Neutralni

03.04.2024 02:29

...u vezi prijema Kosova u UN!? Pa mi smo glup narod koji smao gleda religiju kao najveći stepen bratimljenja... Ni Grci ni Rusi nemaju toliku ljubav prema vjeri kao mi! Mislilo da će da nas brane i vole jer smo pravoslavci!? Jadni mi, glupani! Niko ne vjeruje u Boga što voli, već što je tako po inerciji naučeno. Grci i Rusi ne vole vjeru i zašto bi? Popovi su lopovi od nastanka crkve!

ODGOVORITE
Name

Dario Djapa

06.04.2024 20:36

Podrska za Grcki prijateljski narod

ODGOVORITE