Zbog negativne recenzije za paradajz pire preti joj zatvor!

Žena iz Nigerije se suočava sa sedam godina zatvora jer je napisala kritičku onlajn recenziju paradajz pirea.

Zanimljivosti 01.04.2024 | 16:17
Zbog negativne recenzije za paradajz pire preti joj zatvor!

Čioma Okoli, koja ima veliki broj pratilaca na Fejsbuku, napisala je u onlajn recenziji da je konzerva Nagiko Miksa paradajza, koju je napravila nigerijska kompanija Erisco Foods, „preslatka“.

Čioma Okoli, 39, zamolila je svojih 18.000 pratilaca da podele svoja razmišljanja o sosu od paradajza, što je izazvalo niz odgovora.

Međutim, žena koja tvrdi da je brat kreatora mešavine paradajza, komentarisala je objavu gospođe Okoli rekavši: „Prestani da kvariš proizvod mog brata. Ako ti se ne sviđa, upotrebite drugi, a ne da ga kritikuješ na društvenim mrežama ili pozovi korisničku podršku.'

Gospođa Okoli je odgovorila: 'Pomozite mi da posavetujem vašeg brata da prestane da ubija ljude svojim proizvodom, juče sam prvi put koristila i to je čisti šećer.'

Nekoliko dana nakon razmene poruka, uhapsila ju je nigerijska nacionalna policija dok je bila u crkvi i odvedena je u zatvor.

Da bi dobila kauciju, Čioma Okoli je morala da se javno izvini, ali je njen advokat rekao da je to bilo pod prinudom.

Čioma Okoli je optužena za zaveru sa još dve osobe sa namerom da „podstakne ljude protiv Erisco Foods Limited“ znajući da su navedene informacije lažne“.

Ako bude osuđena za "zločin", Čioma Okoli, koja je trenutno trudna sa svojim četvrtim detetom, mogla bi da provede sedam godina u zatvoru.

Erisco takođe tuži gospođu Okoli u građanskoj parnici tražeći odštetu od 2,8 miliona funti, nakon što je „nekoliko dobavljača“ prestalo da posluje sa kompanijom nakon njene recenzije..

(eskspresvesti.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar