Britanska policija hitno da istraži slučaj Kejt Midlton

Policija u Velikoj Britaniji dobila je nalog da razmotri tvrdnje po kojima je najmanje jedan zaposleni na privatnoj klinici u Londonu, gdje je operisana Kejt Midlton i kralj Čarls, pokušao da pristupi poverljivoj dokumentaciji u vezi operacijom abdomena princeze od Velsa.

Svijet 20.03.2024 | 18:02
Britanska policija hitno da istraži slučaj Kejt Midlton

Ovu informaciju je potvrdila ministarka zdravlja Maria Kaulfild.

Zahtjev je uslijedio nakon informacija objavljenih u Mirroru u kojima se navodi da je jedan zaposleni pokušao da zloupotrebi položaj i dođe do informacija o Kejtinom zdravstvenom stanju.

Ministarka zdravlja je rekla da su pravila o pristupu povjerljivim medicinskim informacijama o pacijentima "vrlo, vrlo jasna".

"Osim u slučaju kada brinete o određenom pacijentu ili ako vam je on dao pristanak na uvid u informacije, ne biste smjeli da imate pristup njegovom zdravstvenom kartonu", rekla je za radio LBC, dodajući kako je od "policije zatražena da istraži taj slučaj".

U saopštenju londonske policije stoji da "trenutno nije upoznata sa takvim podacima".

U međuvremenu Odjeljenje britanskog povjerenika za informisanje (ICO) ispituje tvrdnje. Oni nadziru proveru propisa o zaštiti podataka i slobodi informacija širom Velike Britanije.

"Možemo da potvrdimo da smo primili izvještaj o kršenju i procjenjujemo dobijene informacije", rekao je portparol.

"Čvrsto vjerujemo da svi naši pacijenti, bez obzira na njihov status, zaslužuju potpunu privatnost i povjerljivost u pogledu svojih medicinskih podataka", rekli su sa klinike.

Portparol Kensingtonske palate odbio je da potvrdi ili da demantuje informacije, uz objašnjenje da je to pitanje londonske klinike.

(Telegraf)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Čekaj

21.03.2024 09:08

Policija da istraži šta, da li je ova Kejt živa ili ovoga što je htio da vidi šta je operisala ill je htio da vidi je li živa?

ODGOVORITE
Name

Dario Djapa

21.03.2024 09:50

Ziva sam i zdrava vasa princeza

ODGOVORITE
Name

Dario Djapa

21.03.2024 18:59

To bi bilo to

ODGOVORITE