Poljska: Oko 70.000 poljoprivrednika blokiralo puteve

Poljoprivrednici u Poljskoj koji protestuju protiv poljoprivredne politike Evropske unije (EU) i uvoza jeftinog žita i prehrambenih proizvoda iz Ukrajine blokirali su ulazne i izlazne rute u glavni grad Varšavu, javlja Anadolija.

Svijet 20.03.2024 | 17:10
Poljska: Oko 70.000 poljoprivrednika blokiralo puteve

Prema izvještajima poljskih medija, protest velikih razmjera, kojem je prisustvovalo oko 70.000 farmera, počeo je nakon što pregovori između ministra poljoprivrede Czeslawa Siekierskog i grupa poljoprivrednika nisu dali nikakve rezultate.

Desetine hiljada farmera, reagujući na uvoz jeftinog žita i prehrambenih proizvoda iz Ukrajine i poljoprivrednu politiku EU, doveli su do zatvaranja puteva za saobraćaj postavljanjem barikada na otprilike 600 različitih tačaka, uključujući i puteve koji vode ka Varšavi.

Poljoprivrednici u Poljskoj održali su 6. marta proteste ispred kabineta premijera u Varšavi.

Poljoprivrednici u mnogim zemljama EU, posebno u Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Španiji, Holandiji, Belgiji, Poljskoj, Mađarskoj i Grčkoj, reaguju na nedavno provedenu poljoprivrednu politiku.

(Anadolija)  Foto: Anadolija

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Milojko

20.03.2024 17:33

Tako se to radi...za svoja prava MORA se boriti i izboriti...a ne kao ovi nasi koji TRPE DODIKOVCE decenijama ili bjeze kao da tudje Sunce bolje grije od naseg a domaceg.

ODGOVORITE
Name

Re

20.03.2024 19:30

Hamdija prijatelju, neće se oni ni zašta izboriti, kada im dosadi, otići će kućama , velike zapadne agro-korporacije, drže sve u svojim kandžama, samo što to ovima niko nije rekao ! Posle će im objasniti i reći , ako im se ne sviđa ne moraju se bavit poljoprivredom, niko ih ne tjera !

Name

Krcun

20.03.2024 17:50

Ovako se štrajkuje poljoprivrednici "države" Republika Srpska.

ODGOVORITE
Name

Panjik

20.03.2024 18:50

Klozeti su teski ti evropljani Dobro osmisljeni lazovi.BOLJU JE DEMOKRATIJU IMAO LENJIN.

ODGOVORITE
Name

Krcun

20.03.2024 19:39

Jedini koji ne štrajkuju i ne bune se "u nas" je porodica Dodik. Oni su zadovoljni sa poljoprivredom. Ako im daju koji traktor, ili regresirano gorivo kojih par hiljada litara, ili ako im grad ubije jabuke, pa im RS namiri, ili dobiju potsticaje od tričavih par stotina hiljada maraka, njima svejedno, oni su zadovoljni. Daj šta daš. Svaka vam čast Dodici, vi ste bre uzor svim poljoprivrednicima u RS.

ODGOVORITE