BiH je dugo bila u evropskom ćošku zbog političara

Predsjednik SDS-a Milan Miličeević naglašava da je siguran da će se otvoriti evropska vrata i da će BiH otvoriti pregovore sa EU.

Republika Srpska 20.03.2024 | 14:35
BiH je dugo bila u evropskom ćošku zbog političara

Međutim, kaže da se trebamo upitati zašto se to nije dogodilo mnogo ranije.

„Sada će se svi hvaliti kako su najzaslužniji što se to desilo, oni koji su trenutno nosioci vlasti na svim nivoima, i to je u redu i o tome ne treba mnogo ni razmišljati. Dugo smo bili u evropskom ćošku i čekali na red“, istakao je Miličević u intervjuu Mreži.

Naglašava da nije sve do kriterija – geopolitičko stanje je trenutno takvo da je interes da zemlje Zapadnog Balkana uđu u Evropsku uniju.

„Geopolitički smo sada podobni. Bez obzira zašto je to tako – jesu li to odnosi Istoka i Zapada, i ko će ovdje imati prioritet – za nas to jeste važno, ali je manje važno. Sada se postavljaju neki hitni rokovi i svi su u nekakvoj tremi, tenziji, kako mi moramo usvojiti 14 prioriteta, devet zakona koji se odjednom naprasno usvajaju pod pritiskom, a ustvari sve je to dvolična politika međunarodne zajednice", kazao je Miličević.

On kaže da ovi koji se sada hvale da su oni ti koji su Evropejci, upravo ti, potpomognuti još nekim drugima koji su činili vlast na nivou BiH, učinili sve da to dođe što kasnije, izgubili smo barem 15 godina.

Dodaje da političke elite koje su, kako kaže, duboko u kriminalu i korupciji, dobile su dodatnih 15 godina da manipulišu i da se bogate na leđima naroda. To je nešto što je prošlo, ali to ne smije da se zaboravi, poručio je.

(BN)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Haha

20.03.2024 14:52

Zbog političara. Pa i ti si neki k i političar. Znači i zbog tebe je.

ODGOVORITE
Name

Korupcija 113%

20.03.2024 15:01

Evropska kvazi-BiH-drzava se bori sama sa sobom, EU i ona kao dva pijanca uz plot! A evropski put sirok..

ODGOVORITE
Name

Bozo

20.03.2024 16:02

Milicevicu itisi taj stase cudis Svi ste vi mafijasi.

ODGOVORITE
Name

Miroslav

20.03.2024 16:09

Bila u cosku, i ostaje u cosku. Srbija i Turska pregovaraju godinama, a jos uvek su u cosku, slusaju obecanja. Osim toga posle izbora u EU, doci ce drugi, vecinom desnicari, a onda ce vrata za EU biti zakljicana. A i ovi do sada samo obecavaju i lazu, uceljuju, prete, pa ko nasedne. Treba ze uzdati u sebe, zavrnuti rukave i raditi, uzorati livade koje su zarastle u korov, jer ce hrana biti sve skuplja. Livade imamo, takodje svinje, krave, ovce,koke, i voce Bogu hvala. Pa kad oni budi spremni, i ako mi tada budemo hteli, onad mozemo uci i na EU vrata.

ODGOVORITE
Name

Z x Z

20.03.2024 16:19

Dzaba sve, sacekajmo da Rujo udari pecat na novi poredak u Evropi!

ODGOVORITE
Name

Re

20.03.2024 16:31

Uguraće nas u EU ni krive ni dužne.

ODGOVORITE
Name

Re Re

20.03.2024 16:48

Ako nas uguraju u EU to će uraditi zbog običnog naroda koji nema gdje otići a oni koji mogu već odselile sami u EU u kojoj se brzo prilagode civilizaciji i zakonima zemalja u koje odu na rad. Tu nema konsultivni niti ne konsultivni. Tu se postuje znanje zalaganje red i rad a i dobiju pristojnu platu i miran život za svoje familije. Ni po babu ni po stričevima.

Name

Дер

20.03.2024 18:52

Хоћете рећи њени грађани становништво су у тони власничком друштву !

ODGOVORITE
Name

+

21.03.2024 07:29

Dajte malo žešće tu borbu. Moramo lokalne izbore dobiti.

ODGOVORITE