Riješiti probleme u pravosuđu zbog štrajka radnika

- Unija poslodavaca Republike Srpske uputila je Vladi inicijativu za ubrzano rješavanje problema u pravosuđu, uzrokovanog štrajkom u organizaciji Sindikata pravosuđa.

Republika Srpska 20.03.2024 | 13:36
Riješiti probleme u pravosuđu zbog štrajka radnika

Unija je u saopštenju navela da znatan broj poslodavaca u Srpskoj nije u mogućnosti da ostvaruje pravo zaštite svojih interesa u zakonima predviđenim rokovima, a što za posljedicu ima materijalnu i drugu vrstu štete koje trpe poslodavci u pravnim poslovima koje ne mogu realizovati pred institucijama pravosuđa.

"Navedena situacija usložnjava poslovanje i dodatno urušava konkurentnost domaće ekonomije koja trpi posljedice pada tražnje u EU, koje se reflektuje kroz pad industrijske proizvodnje, kao i posljedice administrativnog pritiska na rast plata u Republici Srpskoj", navode iz Unije.

Iz Unije poslodavaca poručuju da radnici ne mogu biti diskriminisani po osnovu prava na topli obrok, te su uputili prijedlog Vladi za organizaciju sastanka uz učešće Advokatske komore i Notarske komore Republike Srpske. 

(Srna) Foto: Ilustracija/ MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ukinuti

20.03.2024 15:15

Pravvosuđe,!!!! I ovako ne služi ničemu Nego kriminlcima, Sudijama tužiocima,i svima iz Tog kriminalnog Sistema,

ODGOVORITE
Name

Važno

20.03.2024 16:50

Važno da su policiji podigli plate.Ali policiji su podigli radi svoje sigurnosti i svojih članova porodica.Šta mislite koliko košta Dudukovo obezbjeđenje,njegove vile u Bakincima,sina i kćerke.Njegove unučadi.

ODGOVORITE