Ambasadori tri države u Bijeljini, dogovorena saradnja

Bijeljinu su posjetili ambasadori Švajcarske, Francuske i Belgije, a na sastanku sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem dogovorena je saradnja na više projekata. 

Republika Srpska 19.03.2024 | 18:24
Ambasadori tri države u Bijeljini, dogovorena saradnja

Studenti iz Bijeljine moći će da idu u Francusku putem sistema razmjene, koju je gradonačlenik Ljubiša Petrović usaglasio sa francuskim ambasadorom Delmasom. Na prvom sastavku sa njegovom ekselencijom dogovorena je realizacija još jednog projekta. 

“Pričali smo o početku izgradnje ambasadorskog parka u naselju Knez Ivo od Semberije gdje će grad Bijeljina u narednih 3-4 sedmice raspisati postupak javne nabavke i javni poziv za odabir najpovoljnijeg ponuđača kako bi taj dio grada dobio jednu zelenu oazu.”, rekao je Ljubiša Petrović, gradonačlenik Bijeljine. 

Ambasador  Francuske se zahvalio gradonačleniku na prijemu. 

“Drago mi je da sam u Bijeljini po prvi put. Zahvaljujem se gradonačleniku Petroviću koji je upoznat sa Francuskom, jer je boravio tamo prije dvije godine. Razgovarali smo o više tema, između ostalog pomenuli smo trenutnu situaciju na lokalnom nivou, perspektivu evropskih integracija i moguću saradnju po različitim projektima.”, izjavio je francuski ambasador. 

Gradonačlenik je istakao da je Bijeljina opredjeljenja da ide putem vladavine prava i transparentnosti izbornog procesa. 

“Snažno podržavamo takve aktivnosti da budemo društvo vladavine prava i društvo u kome naši sugrađanei žele da žive, a ne da se ta želja naših sugrađana smanjuje i da Srpska ostaje sve više bez stanovništva.”, rekao je Petrović.

Razgovaralo se i o važnosti ekološke svijesti. Petrović je upoznao ambasadore sa stavom grada po pitanju geoloških istraživanja na Majevici.

Suprotstavićemo se netransparentnom otvaranju rudnika na Majevici koji bi ugrozio 50.000 hekatara obradivog zemljišta u Bijeljini i to smo nedvosmisleno ponovili ambasadorima, jer je za život u svakom mjestu najvažnije kakav vazduh dišemo, kakvu hranu jedemo i kakvu vodu pijemo zaključio je Petrović. 

(BN) Foto: BN

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Raso

19.03.2024 19:08

Hvala Bogu, napokon jedna normalna politicka aktivnost i vijest. U ovom moru parastosa i crnih vijesti dodje nam kao osvjezenje.

ODGOVORITE
Name

Borac

19.03.2024 20:05

Bravo Ljubisa! Pokazi ovim lopovima kako se radi za narod.

Name

Za Raso

19.03.2024 20:35

Rašo , kad na vlast dođe čovjek koji je izabran narodnim čistim glasovima, pošten i radi u interesu svog naroda, onda je uspjeh zagarantiovan. Ja bi samo pitao narod u cijeloj Bosni, kako to da skoro sve države napreduju a mi skoro trideset godina propadamo ? Pa mi smo vrijedan narod, plati koliko smo se dogovorili i ne diraj me ja ću odraditi pošteno . Naravno da ćemo propada dokle god dolaze na vlast plaćenim glasanjem, nesposobni i lopovi koji nas kradu.

Name

Re

19.03.2024 21:22

Sta ces kad stariji jos pamte diktaturu i dalje su je zeljni.

Name

Tako je

20.03.2024 18:50

Mi volimo bič božiji, a bogami i bič ovih mangupskih, vladajucih ,,elita,, i rezultat znamo

Name

Sve su to

19.03.2024 19:55

Neprijatelji,njihov podlost, licrmjerje i bezobrazluk..... Na zalost, ali tako je oduvijek.... Zivjeli sloveni!

ODGOVORITE
Name

Pa pa

19.03.2024 23:08

Paranoja hahahah

Name

Kako je lijepo...

19.03.2024 21:15

Čuti i pročitati jednu normalnu vijest. Dr. Petrović je primjer normalnosti, ljudskosti i poštenja. Trenutno u RS takvog političara nema. Od Boga mu dobro zdravlje i da uskoro bude Predsjednik RS.

ODGOVORITE
Name

Al

19.03.2024 23:07

Ne bi u Eu?

ODGOVORITE
Name

Stvarno?

20.03.2024 07:28

Petrović je primjer kakav neko ne treba biti. Sram ga bilo za sve ali takav za stid, sram, čestitost i poštenje ne zna. Neka ga stigne sve sto učinio...nula. ništa on dobro nije zaslužio u životu Počeli smo velicati za stvari koje su svugdje normalne. Valjda dok jednom ne smrkne drugom ne svane.

ODGOVORITE
Name

Re,stvarno

20.03.2024 09:18

Na kojim ste,Vi,drogama,simpatizeru sektaske vlasti,da takve epitete upucujete NAJBOLJEM POLITICARU?!Da vam nije,"Dr"Dukin dijagnostikovala SLJEPILO,da vidite samo zlo,u dobrom,i obrnuto,ili ste umno skrenuli,pa vam je Dodik uzor?!?!?!

Name

Semberijaman za Re :

20.03.2024 10:56

Daj primjer . Obrazloži šta je to loše,kriminalno,lopvsko ili šta već. Je l kupio vilu na Dedinju,je l da 3 mil.sinu za jabuke. Je l se utaliio sa Janšom za Ugljevik? Šta je u pitanju,jebem li ga? Šta ne valja daj dani drugi znaju

Name

+

20.03.2024 08:45

Petrović. Radan, pošten, iskren. Iz takve Porodice, domaćinske. Spas za nas. Živio, skupa sa nama. Za PREDSIJEDNIKA treba ga Narod.

ODGOVORITE
Name

Milan

20.03.2024 20:02

Oni će sigurno isposlovati da pojeftini kilogram prasetine žive vage, što nam je "valjao" naš gradonačelnik!

ODGOVORITE