Hitno povučene prve fotografije Kejt Midlton sa djecom

Četiri novinske agencije povukle su prvu zvaničnu fotografiju Kejt Midlton, princeze od Velsa, poslije njene operacije abdomena prije gotovo dva mjeseca, zbog zabrinutosti da je fotografijom "manipulisano", objavio je BBC.

Svijet 11.03.2024 | 10:18
Hitno povučene prve fotografije Kejt Midlton sa djecom

AP je prvi kasno sinoć povukao fotografiju Kejt sa njeno troje djece, koja je juče objavljena, jer, kako je agencija saopštila, fotografija „nije zadovoljila“ standarde za fotografije agencije. Agencija je navela da je primijetila da postoji „nedosljednost u poravnanju lijeve ruke princeze Šarlote“.

Kensingtonska palata nije odmah odgovorila na zahtjev AP za komentar. Rojters je druga novinska agencija koja je povukla fotografiju poslije, kako je navela „pregleda nakon objavljivanja“.

Zatim je fotografiju povukla i agencija AFP, a potom i američka kompanija za vizuelne medije Getty Images, navodi BBC.

PA Media, najveća britanska novinska agencija preko koje kraljevska porodica redovno objavljuje svoje zvanične informacije, saopštila je da nije povukla fotografiju, ali je portarol rekao da agencija traži hitno objašnjenje od Kensingtonske palate u vezi sa zabrinutošću zbog moguće „manipulacije“.

Većina novinskih organizacija poštuje sopstvene stroge smjernice o korišćenju manipulisanih fotografija, koristeći ih samo kada su propraćene objašnjenjem da je slika promijenjena u odnosu na original, ukazuje BBC i dodaje da se novinske agencije stoga obavezuju prema klijentima da su njihove fotografije tačne i da ne postoji digitalna manipulacija.

Na fotografiji koju je snimio princ Vilijam i koju je Kensingtonska palata objavila juče, kada se u Velikoj Britaniji obilježava Dan majki, prikazana je princeza Ketrin sa njihovo troje djece, a navodno je snimljena prošle sedmice u Vindzoru.

Fotografija je postavljena na društvenim mrežama princa i princeze od Velsa, uz poruku od Kejt u kojoj je zahvalila javnosti na lijepim željama i kontinuiranoj podršci u posljednja dva mjeseca.

Objavljivanje fotografije uslijedilo je nakon višenedjeljnih spekulacija na društvenim mrežama o tome šta se dogodilo sa Kejt otkako je napustila bolnicu 29. januara, gotovo dvije nedjelje nakon planirane operacije abdomena. Princeza Kejt nije viđena u javnosti od Božića.

(Tanjug)  Foto: Tanjug/AP

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Micko

11.03.2024 10:37

Cime se ljudi zanimaju, nevjerovatno.....

ODGOVORITE
Name

Miki

11.03.2024 13:36

Od svih naših problema, treba da se opterećujemo i sa Kejt. Pa to je nešto što nas uopšte ne zanima. Da virim preko plota, šta se kod komšije dešava, a u mene haos.

Name

Rambo

11.03.2024 12:06

Koga to zanima?Zasto ne objavite sliku Ane Mihajlice i njena tri sina koje joj je mafija otela?

ODGOVORITE
Name

Ime

12.03.2024 09:07

Pa oni su AV!

Name

RAJNA

11.03.2024 12:18

daj Bože da je živa.

ODGOVORITE
Name

+

11.03.2024 13:33

Pokrali au sav Svijet. VIJEKOVIMA i oni uživaju. Ne rade , da bi živijeli.

ODGOVORITE
Name

Dario Djapa

11.03.2024 15:22

Lepa Fotografija princeze sa svojom decom

ODGOVORITE