Austrija: Prevrnuo se kamion, povrijeđen vozač iz BiH

U austrijskom mjestu Klein St. Paul juče je došlo do udesa u kojem je teže povrijeđen vozač iz Bosne i Hercegovine (46), a koji je bio za volanom kamiona s prikolicom.

Region 29.02.2024 | 07:43
Austrija: Prevrnuo se kamion, povrijeđen vozač iz BiH

Iako se ne znaju detalji ove saobraćajne nezgode, pretpostavlja se da je državljanin BiH jednostavno skrenuo desno sa kolovoza, vjerovatno proklizavši usljed loših vremenskih uslova.

Naime, juče oko 16 sati vozač se kretao saveznom cestom Görtschitztal (B 92) kada je skrenuo s ceste na desnoj bankini i prevrnuo se preko nasipa:

“U tom momentu, kamion sa prikolicom se prevrnuo preko nasipa i zaustavio se na desnoj strani vozila”, stoji u policijskom izvještaju. Na desetine pripadnika hitnih i vatrogasnih službi iz Vitinga i Gutaringa si došli na lice mjesta i uspjeli izvuči vozača iz olupine.

“Jedan od težih dijelova ove operacije bilo je svakako istovar kamiona i njegovo podizanje”, kažu vatrogasci.

Služba hitne pomoći odmah je teško povrijeđenog vozača transportovala u UKH Klagenfurt, ali se ništa više ne zna o njegovom stanju.

(Agencije) Foto: FF Wieting

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Filip

29.02.2024 08:28

Nije baš logično da vozač u ovakvoj nezgodi bude teško povređen, nije bilo nikakvog frontalnog sudara, kamion je proklizao i prevrnuo se na stranu, i to jednom, nije se prevrtao više puta, na vidljivom dijelu kamiona se ne vide neka velika oštećenja. Sve to vodi na zaključak da vozač vrlo vjerovatno nije bio svezan i da je zbog toga došlo do teške povrede. Ne vjerujem da bi mogao baš da bude teško povređen da je bio svezan. Veliki problem ljudi je što nikad nisu naučili da pojas nije tu zbog policije nego zbog njih.

ODGOVORITE
Name

Filipe

29.02.2024 17:11

Velis svezan!!!!!!!!

Name

Sofer

29.02.2024 09:07

Izgibosmo po svijetu kad nemamo u svojoj drzavi gdje da zaradim koru hljeba..e narode dodji jednom sebi.

ODGOVORITE
Name

MILEVA

01.03.2024 07:18

Nemamo mi naroda, imamo marvu.................