Muž posle razvoda tražio od bivše žene da mu vrati bubreg ili novac!

Iako je ova priča odnosno sudski događaj se odigrao još davne 2009. godine sam po sebi je zanimljiv… Dr Ričard Batista je zahtevao od svoje bivše žene da dobije nazad svoj donirani bubreg nakon što je njegova žena podnela zahtev za razvod braka.

Zanimljivosti 22.02.2024 | 15:47
Muž posle razvoda tražio od bivše žene da mu vrati bubreg ili novac!

Kada pomislite na nesuglasice koje se dešavaju kada postupak razvoda krene, većina pomisli na stvari kao što su dom ili starateljstvo nad decom. Obično će te takve stvari biti centralni deo u pravnim postupcima (sudskim razvodima) koji slede – ali to nije bio slučaj sa ovim razvodom braka.

Brakorazvodni postupak jednog muškarca krenuo je ekstremnijim putem jer je pre razvoda, verovatno kada je njihov odnos bio malo lepši i u zanosu ljubavi on njoj 2001. odlučio da donira svoj bubreg! To je svakako dirljiv gest, za koji mislite da bi samo povećao ljubav i posvećenost pojedincu al i izgleda sad kada se pogleda da nije tako!

Ali nakon što je njegova žena podnela zahtev za razvod u julu 2005, dr Ričard Batista je rekao svojoj sada bivšoj partnerki Donel da će morati da vrati bubreg ili da mu plati 1,2 miliona funti. E to, to je jedan od načina da pokvarite poklon!

Dr Batista je tvrdio da je njihov brak već bio na udaru zbog zdravstvenih problema njegove supruge – ali to ga nije sprečilo da donira. Donel je, nažalost, pretrpela neuspelu transplantaciju bubrega, pa je njen sada već bivši muž odlučio da donira jedan od svojih bubrega da joj spase život.

I dok mnogi parovi mogu proći kroz savetovanje, dr Batista je video donaciju bubrega kao način da spase svoj brak.

“Moj prvi prioritet je bio da joj spasem život. Drugi bonus je bio da preokrenem brak”, rekao je tada novinarima.

Procedura je na kraju spasila Donelov život, ali brak, ne toliko, jer je podnela zahtev za razvod 2005. godine. Doktor Batista ju je kasnije optužio da je imala aferu, što je dovelo do toga da je podneo vanredni zahtev za nagodbu od 1.5 million usa dolara ili da mu se vrati donirani bubreg.

Možda kao što se i očekivalo, ponuda je bila potpuna neetična iz medicinskih razloga. Medicinski etičar Robert Veatch rekao je tada: “Sada je njen bubreg i… vađenje bubrega bi značilo da bi morala da ide na dijalizu ili bi je ubilo prenosi ladbible

Tako da Dr Batista nije uspeo da vrati ni bubreg, ni odštetu koju je tražio tokom brakorazvodnog postupka. Vrhovni sud okruga Nasau odbio je njegov zahtev i presudio da je bubreg poklon.

“Napor optuženog da traži i izvuče novčanu nadoknadu stoga ne samo da je u suprotnosti sa zakonskim propisima, već bi mogao da izloži optuženog krivičnom gonjenju“, rekao je bračni sudija Džefri Grob tada u to vreme.

(zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar