Dodik uvodi sina u politiku, da li su na pomolu promjene u SNSD?

Ono što se šuškalo mjesecima, uskoro bi trebalo da bude ozvaničeno. Kako BN saznaje, Milorad Dodik uveliko priprema teren za zvanično uvođenje sina Igora u visoku politiku, a krenuće unutar sopstvene stranke.

Republika Srpska 10.02.2024 | 19:59
Dodik uvodi sina u politiku, da li su na pomolu promjene u SNSD?

Organizacione promjene u SNSD-u iznjedrile su novu funkciju koja u ovoj stranci nije prije postojala, a to je organizacioni sekretar koju je Igor Dodik već trebalo da preuzme, ali prema saznanjima BN televizije, čeka se pogodniji trenutak, ali i ishod suđenja Miloradu Dodiku pred Sudom BiH.

„Njegove kadrove i prijatelje postavlja za ministre, a ovo bi mogao biti jedan od ključnih momenata da Igor sjedne, rukovodi i ima kontrolu nad ljudima u vrhu SNSD – a. Kad bude pogodan trenutak da ga Milorad Dodik postavi za svog zamjenika i da mu prepusti partiju", poručuje Nebojša Vukanović, predsjednik Liste za pravdu i red. 

Igor Dodik nije u Predsjedništvu SNSD-a niti je Predsjedništvo stranke uopšte o ovome raspravljalo.

Igor je samo član Glavnog odbora SNSD-a, izabranog 30. septembra ove godine, a nije poznato da li je to prvi put da je izabran u neki organ ove stranke, jer o tome nema dostupnih informacija.

„Pa Milorad Dodik je vlast već 27 godina, s malom pauzom. Tito je bio 35 godina. Ako znamo da će biti sigurno još dvije, plus novi mandat koji je najavio, to je otprilike Titov mandat.

Dodik je za to vrijeme upoznao sve svoje saradnike. I on zna da nikome ne može da vjeruje. I logično je da najveće poslove preko tendera i u IT sektoru dobija firma koja ima veze s njegovim sinom.

I logično je da on hoće da taj posjed ostane u porodici, jer on Republiku Srpsku tretira kao posjed“, smatra Aleksandar Trifunović, novinar i urednik portala Buka.

Zanimljivo je da je novom organizacionim šemom u SNSD-u, poslata jasna poruka određenim ljudima. Moć je oduzeta Luki Petroviću, u čiju je fotelju uletio Srđan Amidžić.

Bivši generalni sekretar je dobio poruku da se zaigrao, pa mu je umjesto kompletne kadrovske politike data prilika da sada odlučuje samo o javnim preduzećima, dok će se izvršnom vlasšću baviti Radovan Višković.

Željka Cvijanović je svedena na evropske integracije, dok se na velika vrata vraća laktaška grupa u vidu Miroslava Bojića.

„To je klasična režimska stranka. To je samo privid da oni imaju neke potpredsjednike, sekretare. To je jedna autokratska politička organizacija u kojoj se pita samo jedan čovjek – Milorad Dodik“, poručuje Branislav Borenović, predsjednik PDP - a. 

Da se nešto "iza brda valja" najbolja pokazuje rukovanje oca i sina na sjednici Glavnog odbora SNSD-a u Srpcu, kada je Dodik, ulazeći u salu, pružio ruku, vrlo naglašeno, Igoru, kao da je svome sinu čestitao novi početak u SNSD-u, dok je rukovanje sa ostalim stranačkim funkcinerima izostalo.

Poznato je da je Igor Dodik često u društvu oca Milorada na raznim događajima, što se može vidjeti na rijetko dostupnim fotgrafijama sa druženja sa visokim zvaničnicima, kao što je to bio slučaj sa Viktorom Orbanom.

Nije iznenađujuće da Igor Dodik prati oca tokom suđenja u Sudu BiH, ali je prvi put zabilježeno njegovo prisustvo sastanku na kojem se unutar koalicije na državnom nivou BiH razgovaralo o veoma važnim pitanjima, prije nekoliko mjeseci.

„Ajde da kažemo da je javna tajna da se on i sada pojavljuje u ime SNSD – a, pa čak i u ime institucija na kojima se donose značajne odluke. S druge strane ne vidim ništa sporno u tome da je unutar stranke, imamo i sina Milana Miličevića koji je krenuo stopama roditelja i završio medicinski fakultet i član je Odbora za zdravstvo SDS-a“, kaže Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

Da se Igor Dodik nezvanično već prihvatio posla organizacije u SNSD-u, najbolje svjedoči „rat“ na društvenim mrežama koji je pokrenuo nekadašnji poslanik SNSD-a, Momčilo Antonić.

Sve je počelo kada je Antonić u objavi na svom X nalogu pomenuo partijskog šefa Milorada Dodika za koga je rekao da nije ispao korektan prema njemu. Na to je odmah reagovao i Igor koji je Antonića prozvao licemjernim.

Da se nešto iza kulisa dešava, potvrđuju i sve glasnije priče o promjeni rukovodstva Parlamenta Srpske, a u igri za fotelju predsjednika Narodne skupštine je lider NPS-a, Darko Banjac.

Sve glasnije se govori i o rekonstrukciji Vlade Srpske, gdje se opet pominju neka imena iz laktaške grupe, što sasvim jasno govori da je tu svoje prste upleo Igor Dodik, koji obezbjeđuje sebi mlađu garnituru za budućnost.

(BN) Foto: BN

Komentari / 77

Ostavite komentar
Name

Panter

10.02.2024 20:08

Boze, novi babin sin, Alijin Bakir. Sunovrat!!!

ODGOVORITE
Name

blbl

10.02.2024 20:31

Tako i treba..stoka glasačka koji glasa za ovu sektu

Name

55

10.02.2024 20:35

Srbi vec odavno ne zele nikakve nasljedne loze u ulozi kraljevi. Odj.....e

Name

Re Panter

10.02.2024 21:17

Ovo ni TITO sebi nije dozvolio !!! A niti Putko to nije uradio...al, nas veliki bajazit zna sta Ga ceka kada ode ovako ili onako i ne vjeruje nikome osim velikom Igoru i malenoj napumpanoj mu plastikari...a lekciju naucio od Slobodanove mu porodicnp-licne tragedije za njih a docekane srece za sve nas SRBE.

Name

Da bude ko Bakir

10.02.2024 21:23

Bilo bi super... mislim da završi u opoziciji haha!

Name

U3PM

10.02.2024 21:27

Da je pametan i da nije pohlepan, ne bi dijetu stavljao "glavu na panj", a i sam bi se povukao u neku mirnu luku. Ako već nije kasno. Dovoljno je "zaradio" da od toga mirno može živjeti pet njegovih generacija. Ali, ne da đavo mira

Name

Sergej

10.02.2024 21:27

Glasajte za SNSD i uvijek ce Dodikovim biti vlast, ovo nije narod vec stoka zatucana, 27 godina nas unistava i pljacka, a narod glasa opet za njega, zelite SNSD , glasajte i dalje , glasat ce te za vlastiti nestanak i nestanak RS , 80% je vec uradjeno na našem unistenju

Name

Damir

10.02.2024 21:29

Nije alija ostavio sinu u amanet vec je sin preoteo stranku i okupio lopove da sa vama srbima i hrvatima trguju. Alija je bio dobar prvi predsjednik bosne i hercegovine to ce vam djeca uciti akobogda!

Name

Kako siješ,tako žanješ

10.02.2024 22:42

Bolje nismo ni zaslužili!Na izborima ne izađe ni 60% biračkog tijela,dozvoljava se da svaki četvrti glasač daje nekome neograničenu vlast.Kako birate,tako i dobijate!

Name

Valjuga

11.02.2024 10:34

STA SE CUDITE PA SVI ZNAMO DA JE OVA PRCIJA NJIHOVO VLASNISTVO I DA MOGU DA RADE STA HOCE ,,A NAROD JE OVCE I NJIHOVA MARVA.

Name

Bas tako

11.02.2024 10:37

Dinastija Dodik vlada i vladace nad ovim glupim narodom,,samo sto vise napatiti ovaj narod nek se jednom opameti za ovi trideset godina rezima fasusticke armade.

Name

HERCEGOVAC

11.02.2024 14:02

Treba DODA da na vrijeme uputi svoga pulena kako se MANIPULISE LAZE I KRADE NAROD U RS

Name

Vesna Bajić

10.02.2024 20:09

Sin, veći lopo od nJega. Može nam samo donijeti droge. O majko, šta ćemo sa budalama.

ODGOVORITE
Name

Električna cigara

10.02.2024 20:09

pijačar okuplja samo ološ, bagru i pljačkaše oko sebe. Amidžić je najbolji primjer toga, dr lopovluka i bogaćenja, Špirićev đak. Sektaske patriote nas razaraju gore nego najgora nepogoda.

ODGOVORITE
Name

Mikajlo

10.02.2024 20:09

Da li je moguće da će narod ovo prihvatiti?

ODGOVORITE
Name

Za Milojko

10.02.2024 21:05

A šta to narod nije prihvatio u zadnjih skoro trideset godina? Šta to neko pita narod? Dokle god smo ovakvi kakvo jesmo mogu nam raditi šta hoće !!

Name

Idealno

10.02.2024 21:18

Ma narod je ovca na ispasi...ali je pitanje kako ce to sektasi prihvatiti? Ja ocekujem u tom slucaju pocetak kraja, jer imaju oni puno jastrebica koji cekaju da ulete...

Name

Nenad-Nostradamus

10.02.2024 21:39

Ako iza toga stoji Nato naravno da ce prihvatiti.Mozda je to sve dogovoreno 1996

Name

MeNAGER

10.02.2024 22:02

Kada mogu prihvatiti kredite koji su samo za one koji nisu bili borci ne znam zasto ne bi prihvatili i ovo

Name

Re

11.02.2024 08:36

Narod to ne prihvata. Oni kradu izbore godinama. Opozicija politički impotentna. Ništa ne preduzimaju godinama. Zadovoljni mrvicama. Vukan i Jelena su spas.

Name

Re re

11.02.2024 09:01

Nedaj bože nikom kažnjeniku od naroda ovake plašljive opozicije kao u RS, koja preko 22 g gladi i mazi režim u RS.

Name

Ako ako

11.02.2024 13:04

Narod to odobrava, jer baštini i slijedi staru narodnu filozofiju - bliža je potkošulja od košulje, bog je prvo sebi bradu načinio, neka svoga i u gori vuka...

Name

Sasa

10.02.2024 20:17

Koliko je gladan treba ga proglasiti Kralje i dati mu krunu da večno vlada Srpskom

ODGOVORITE
Name

Bole

10.02.2024 20:17

Crvena sekta cak i u svojoj stranci izmislja pozicije i mulja,sta reci dalje...cuj taj debilko tatin nekakav organizator

ODGOVORITE
Name

Па шта

10.02.2024 20:19

Јеси ли ти себи основао странку? Јеси. Је ли Додик себи основао странку? Јесте. Кад је могао себи основати странку зашто не би могао у своју странку утрпати и свог сина?

ODGOVORITE
Name

Dioba Jakšića

10.02.2024 22:35

Kazuj Marko, na kome je carstvo? Od oca je ostanulo sinu!

Name

Za pa šta

11.02.2024 09:55

Kao prvo: stranke se ne osnivaju " za sebe" već za NAROD! To nebi trebalo da je " privatno vlasništo" pa da sin to " nasleđuje"! Stranka se osniva da zastupa Narod koji ima isto mišljenje a finansira se kroz članarine i sponzore. Pozicije u partiji se raspoređuju po SPOSOBNOSTIMA članova a ne famelijarno! Samo u Bosni su stranke PRIVATNO VLASNIŠTO I MOGUĆNOST BOGAĆENJA , KORUPCIJE, itd...NAŽALOST! I dok njih podržavaju takvi kao ti - nema tu promjene!

Name

Ratko

10.02.2024 20:20

Dinastija Dodik. Uzas!

ODGOVORITE
Name

Xyz

10.02.2024 20:21

Što je babi milo to joj se i snilo,a tako i ovim opozicionim političarima,samo nešto sanjaju o Dodiku.Pustite ga vodite računa o vašim partijama,vidite da ste dotjerani do ćoška,sve sama lopovija i u vašim redovima zato se pozabavite sami sobom dok vam nije kasno,

ODGOVORITE
Name

Prijedorčanin M.

10.02.2024 21:00

Sjeverna Koreja na Balkakanu,vladari iz Bakin Kana,prelaze u crvene kmere.

Name

Bl

10.02.2024 20:23

Decko je bas nedopadljiv, valjda sto znamo da je svemirski pohlepan covjek

ODGOVORITE
Name

Milojko

10.02.2024 20:24

Ovo ni TITO sebi nije dozvolio !!! A niti Putko to nije uradio...al, nas veliki bajazit zna sta Ga ceka kada ode ovako ili onako i ne vjeruje nikome osim velikom Igoru i malenoj napumpanoj mu plastikari...a lekciju naucio od Slobodanove mu porodicnp-licne tragedije za njih a docekane srece za sve nas SRBE.

ODGOVORITE
Name

Хх

10.02.2024 20:24

Царевина остаје царевина. Аферим држави.

ODGOVORITE
Name

xxxx

10.02.2024 20:25

Pošto je sjeme dobro,treba ga posaditi, dobro će i da nikne

ODGOVORITE
Name

Boki

10.02.2024 20:25

Neće narod lopovsko-sektaško-monarhističku-despotsku diktaturu Dodik. To je narod rekao na izborima 2022 kada je Duduk uz pomoć svojih stranih mentora pokrao izbore i postao lažni Cik predsjednik. Iver ne pada daleko od klade. Otac lopov i sin je isto lopov (koji profitira na namještenim tenderima).

ODGOVORITE
Name

Kao Sj

10.02.2024 20:28

Koreja, Igor Djong Un nasleđuje Burle Djong Una, a glupi, glupi narod pod šatorima za 50 KM glasa. Koji jad, koji primitivizam.

ODGOVORITE
Name

Www

10.02.2024 20:47

Boze sačuvaj.

ODGOVORITE
Name

Bajka za rodoljubive

10.02.2024 21:00

Din din dinastija serija mi najnemilija. Prćija, ćaćevina, babovina, eto to je RS, demokratija za srbina. Bolje i ne zaslužuju.Sa njima i ja, nažalost.

ODGOVORITE
Name

Džimi

10.02.2024 21:02

To brule ... Pokaži ovcama ko je čoban.. Veliki Srbin, Nemože neki pametni pošteni Srbčić , tvom sinu, NA MEGDAN STATI....ĆAĆA JE SINU, SA IQ 78, KUPIO SVE, SA PARAMA vašim...I ON VODITI VAS MORA... OVCE, NEZNAJU NIKOG DRUGOG...be be.. bbbbbeeeee

ODGOVORITE
Name

Karabaja

10.02.2024 21:06

A Gorica ide uHDZ🤫🤫

ODGOVORITE
Name

Haha

10.02.2024 21:15

Pa ove se budale ne mozemo rijesiti a vec novu promovisu jesmo najebali pa to je strasno

ODGOVORITE
Name

Toma

10.02.2024 21:17

Borenoviću, mani se SNSD-a, vodi svoja posla, zar ne vidiš da vam " kuća gori"... Nestaće te.

ODGOVORITE
Name

djuro

10.02.2024 21:20

Sačekajte još mjesec dana pa će te vidjeti ništa na balkanu isto biti neće.

ODGOVORITE
Name

djuro

10.02.2024 21:24

A isto tako će te vidjdti zašto je britanski a ne ruski čovjek vulin došao da pomogne dodiku???? Ništa nije onako kako to na prvi pogled izglda.

ODGOVORITE
Name

L

10.02.2024 21:30

Pa sto se bunite, zar niste glasali?

ODGOVORITE
Name

Branivoje

10.02.2024 21:42

Siroto srpstvo svakoliko...Na šta je spalo?!Oprostite očevi naši i đedovi naši...Ko je kleo, nije dangubio...Kletva velika i prađedovski grijeh nas je stigo.

ODGOVORITE
Name

Sokolac

10.02.2024 21:43

Dobar je potez ako uvodi Igora, imace Igor vecu podrsku od oca, pa sta ste ocekivali da vlada Vukan koji od kriminalca kupuje prazan stik za pedeset hiljada eura

ODGOVORITE
Name

Braco

11.02.2024 07:43

Očekujemo da vlada Cicko i ti sektašu sa Sokoca. Da imaš morala ne bi spomenuo Vukana u tom kontekstu, jer on ne radi nißta što nije dobro za narod.

Name

Logicno

10.02.2024 22:03

Uvijek ću glasati za SNSD e.Samo nek pripreme 50KM.

ODGOVORITE
Name

Burle

10.02.2024 22:12

Jednu bitangu smo nekako istrpili ali ovog mladunca nećemo sigurno! Pa dosta je više!

ODGOVORITE
Name

Ambasador

10.02.2024 22:34

Sistem Sjeverne Koreje. Sa oca na sina.

ODGOVORITE
Name

disident

10.02.2024 22:42

U SNSD će sigurno reći da oni napreduju, da dolaze mlade snage bla, bla. Ali nije tako. Oni su tu gdje jesu, to im je domet , dalje ne znaju i ne mogu . Ovo je samo pokazatelj da mi tonemo, mi narod . E neka nas je sramota!!

ODGOVORITE
Name

Nikola

10.02.2024 22:58

Treba pare sačuvat za unučad.

ODGOVORITE
Name

David

11.02.2024 06:36

Uvođenjem Igora u visoku politiku njegov otac Milorad je pokazao da ima više povjerenja u rođenog sina nego u svoje dugogodišnje bliske saradnike kojima je dodjeljivao najviše funkcije u Srpskoj i na nivou BiH. I šta je tu čudno. Pa ništa.Koji to otac ne želi sopstvenoj djeci uspjeh u životu. Stalni Dodikovi kritičari zamjerili bi mu bilo kakav da povuče.

ODGOVORITE
Name

Igor

11.02.2024 07:34

Čitam komentare tipa pa vi glasajte za njih. Ljudi shvatite da za njih glasa 20 % ostalo je inžinjering. Sa ovakim izborima vladaće vječno. Jedini spas je velika izlaznost.

ODGOVORITE
Name

Lija

11.02.2024 07:56

Sjasi kurta da uzjase murta.

ODGOVORITE
Name

q

11.02.2024 08:11

Tako i treba, ovaj će nas dotuči.

ODGOVORITE
Name

Maja

11.02.2024 08:14

To mu ne bi uradio ni najveći neprijatelj. Uvodi sina u politiku da se na njega sruči svo nezadovoljstvo naroda lopovskom i pljačkaškom politikom. Ali, ako se bude i dalje moglo krasti na izborima, imaće i sin dobru karijeru.

ODGOVORITE
Name

?

11.02.2024 08:44

OVO KRAJ SNSD 👌

ODGOVORITE
Name

Ја

11.02.2024 08:50

Дакле могло би нам бити И-горе..! Што се тиче мафије јасно је да никоме другоме не може вјеровати, ипак треба сачувати накрадено за све ове године, све те позиције а поједини чланови осјете да је Великом брату одбројано вријеме и да се полако треба повлачити с тог “брода”.. Ухх, могу мислити кризе и панике, непреспаваних ноћи, можда се и савјест буди.. ма немогуће..

ODGOVORITE
Name

Saggitarius

11.02.2024 08:59

A da zvanično proglasimo monarhiju, da podijelimo te plemićke titule, da više ne zamajavamo narod!??

ODGOVORITE
Name

re

11.02.2024 12:38

Titula kralj ,princ,princeza od Bakinaca?

Name

Bogdan.

11.02.2024 09:16

Zasto su ljudi ginuli nedaj bog da ustanu da vide kako je sad.

ODGOVORITE
Name

Rango

11.02.2024 10:02

Daće Bog da glavatog Stevandića skloni.

ODGOVORITE
Name

Miki

11.02.2024 10:46

Puna podrška mlađem Dodiku.Za nadat se da će biti uspješan kao i otac.

ODGOVORITE
Name

Ding dong

11.02.2024 10:54

Na sceni su bato I seka! BAHATI NA oca! Vreme je za promjene! VIDIS DA NEMAJU NIkoG kredibilnog staviti Ljubiši Petroviću na crtu!

ODGOVORITE
Name

jaaa

11.02.2024 11:24

Mogu mjenjat koga hoće njihova politika je pri kraju,kakav otac takav sin,kakva vrba takav klin😅

ODGOVORITE
Name

RUSIJA

11.02.2024 11:47

Svi tenderi idu preko igora. Bez njega se nesmije raditi oko novca a narod to zna I voli tako da bude.

ODGOVORITE
Name

Djordje

11.02.2024 11:51

To sto je Dodikov sin ne znaci da moze da preskoci sve ostale koji su u stranci godinama i koji se razumiju vise od njega, je l' tako? JE L' TAKO???

ODGOVORITE
Name

re

11.02.2024 12:36

Nije tako.Biće kako babo kaže.Stranka,to je on.Ostali slušaju.Ako babo Mile kaže da će stranku voditi vepar Gedža,biće tako.

Name

DTI

11.02.2024 15:12

E upravo zbog toga, ja se nadam da ce se klati zubima

Name

P 47

11.02.2024 14:03

Nema sta,postajemo monarhija

ODGOVORITE
Name

Ratko

11.02.2024 19:19

Imamo i mi svoga Bakira - Igora

ODGOVORITE
Name

Alo

12.02.2024 08:03

Pa ovo je privatni entitet,posle alije bakir. Jesmo u problemu. Problem prave kao jelena,drasko,nikada pored njih nema vlasti. Jelena je sebe umislila,na kraju ispade najgluplja,svi vide samo ona ne.

Name

Zdrave

12.02.2024 07:28

Mile drago mi je što vodiš računa,o svojoj porodici i želiš da im stvoriš bolji život.Veliki pozdrav predsjedniče

ODGOVORITE
Name

Realan

12.02.2024 18:38

Za to se srpski narod treba pripremiti i osvjestiti ne glasati za te ljude koji ništa dobro proteklih godina nisu donijeli srpskom narodu u RS. Ni jedan jedini glas oni nisu zaslužili da dobiju. Zato srpski narode vodite računa o budućnosti sebe i svoje djece. Oni se bore samo za sebe i lopove koji su uz njih.

ODGOVORITE
Name

baja

13.02.2024 21:41

Njima je RS porodični biznis.

ODGOVORITE