Partizan pregazio Megu: "Ovo je pobjeda za Miloja"

Košarkaši Partizana ubedljivo su savladali Megu rezultatom 112:80 u meču 17. kola ABA lige.

Sport 22.01.2024 | 21:20
Partizan pregazio Megu: "Ovo je pobjeda za Miloja"

Bio je ovo svojevrstan oproštaj dva kluba od nedavno preminulog Dejana Milojevića.

Kao što je poznato, Milojević je bio kapiten i igračka legenda crno-belih, dok je najveći deo trenerske karijere proveo u Megi.

To je bio povod da se u Areni okupi nikad veći broj ljudi – čak 23.021, što je zvanično rekord ABA lige.

Prisutan je bio i Miodrag Miško Ražnatović u prvom redu, uprkos svađi sa Partizanom, ali i mnoge legende crno-belih: Duško Vujošević, Saša Pavlović, Ratko Varda, Vule Avdalović, Veselin Petrović i mnogi drugi.

Meč između Partizana i Mege bio je u egalu samo u prvoj deonici. Čak su gosti imali prednost u par navrata, ali samo dok nije krenula druga četvrtina.

Nju je Partizan dobio rezultatom 34:13, što dovoljno govori kako je igrao ofanzivno, ali i defanzivno u tom periodu.

Prednjačio je Džejms Naneli koji je postigao čak šest trojki na polovini susreta, a ukupno osam do kraja meča (rekord sa 10 drži Temu Raniko).

Partizan je do poluvremena stigao do 59 ubačenih poena i imao je prednost od 20 poena, što je razlika koju je samo uvećao u nastavku susreta.

Istina, stigla je Mega do 65:51 iskoristivši "prazne minute" u igri Partizana, ali vrlo brzo se ponovo "upalila mašina".

Tim Željka Obradovića je ponovo počeo da pogađa sa distance, a Naneliju se pridružio i Frenk Kaminski. Američki centar je po ulasku u igru dobio velike ovacije navijača i potom im se "zahvalio" sa dve trojke i buđenjem svog tima.

Partizan je do kraja počistio Megu sa parketa i naneo joj ubedljiv poraz, osvetivši se za šokantan poraz u prvom delu sezone. Tada je Mega slavila u produžetku u dvorani "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu, a autokoš u poslednjoj sekundi dao je tada Uroš Trifunović.

Valja napomenuti da se u ovom meču na parket posle višenedeljne pauze vratio Aleksa Avramović i, reklo bi se, u pravom momentu sezone se ponovo stavio na raspolaganje Žejku Obradoviću.

(B92)

Komentari / 0

Ostavite komentar