Đoković pobjedom počeo odbranu titule na AO

- Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Australijan opena, pošto je danas u Melburnu u prvom kolu pobedio Hrvata Dina Prižmića 6:2, 6:7 (5:7), 6:3, 6:4.

Tenis 14.01.2024 | 15:08
Đoković pobjedom počeo odbranu titule na AO

Meč je trajao četiri sata i jedan minut. Ovo je bio najduži meč Novaka Đokovića u prvim kolima na grend slem turnirima. Đoković je startovao pobedom na prvom grend slem turniru sezone protiv mladog hrvatskog tenisera, koji se trenutno nalazi na 178. mestu ATP liste.

Srpski teniser je do trijumfa stigao posle četiri odigrana seta.

Đoković će u drugom kolu Australijan opena igrati sa pobednikom meča između australijskih tenisera Alekseja Popirina i Marka Polmansa.

Đoković je napravio brejk već na startu prvog seta, a onda je na svoj servis stigao do 2:0. Igralo se potom gem za gem, a Prižmić je posle petog gema i vođstva Đokovića od 3:2 zatražio medicinski tajm-aut. Najbolji teniser sveta je potom osvojio tri uzastopna gema i prvi set je dobio rezultatom 6:2.

Prižmić je osvojio prvi gem u drugom setu, a Đoković je uzvratio za 1:1. Hrvatski teniser je poveo 2:1, a onda je oduzeo gem na servis Đokovića. Srpski teniser je uzvratio ribrejkom, a onda je na svoj servis izjednačio na 3:3. Igralo se potom gem za gem, a Prižmić je drugi set dobio u taj-brejku rezultatom 7:5.

Đoković je u trećem setu poveo 2:0, ali je mladi hrvatski teniser u trećem gemu napravio brejk i smanjio vođstvo Srbina na 2:1. Usledio je novi brejk srpskog tenisera za 2:2. Velika borba viđena je u narednom gemu, koji je trajao 16 minuta, a pripao je Prižmiću i to na servis najboljeg tenisera sveta. 

Đoković je uzvratio ribrejkom, a onda je na svoj servis stigao do vođstva od 4:3. Srpski teniser je zatim napravio novi brejk, a onda je sigurnim servisom stigao do 6:3 i 2:1 u setovima.

Đoković je poveo 4:0 u četvrtom setu, a Prižmić je smanjio na 4:1. Hrvatski teniser je u narednom gemu napravio brejk i smanjio je vođstvo Đokovića na 4:2. Prižmić je potom na svoj servis osvojio još jedan gem i smanjio je prednost najboljeg tenisera sveta na 4:3. Đoković je pri vođstvu od 5:3 imao četiri meč lopte, ali je Prižmić smanjio na 5:4. Srpski teniser je iskoristio sedmu meč loptu za 6:4 i pobedu na startu turnira u Melburnu.

Navijači na tribinama su po završetku meča ovacijama ispratili oba tenisera.

Đoković brani titulu na Australijan openu, pošto je prošle godine u finalu pobedio Grka Stefanosa Cicipasa 6:3, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5).

Srpski teniser će u Melburnu pokušati da stigne do 11. titule na Australijan openu i 25. grend slem trofeja u karijeri.

(Tanjug) Foto: AP/Tanjug

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ciganija je to

14.01.2024 15:42

Oznoji ga ovaj Rvat.Ponadali se Dodik i Milanović al ne dade se Nole.

ODGOVORITE
Name

Re

14.01.2024 16:39

E koja si ti ciganija?? Tvoj mentalni sklop bi bio zadovoljan da su se potukli umjesto što su jedan prema drugom pokazali poštovanje,.