Obustavljen rad i u ArcelorMittal Prijedor

Privremena obustava proizvodnje u ArcelorMittal Prijedor.

Republika Srpska 20.11.2023 | 14:41
Obustavljen rad i u ArcelorMittal Prijedor

Kompanija ArcelorMittal Zenica je privremeno obustavila proizvodnju, zbog loših uslova koji vladaju na tržištu čelika.

Nakon pažljivog razmatranja i procjene svih raspoloživih opcija, 11. novembra 2023. godine je privremeno obustavljen rad Visoke peći, nakon čega je sukcesivno obustavljena proizvodnja i u ostalim pogonima.

Proizvodnja u Valjaonicama obustavljena je 2. novembra 2023. godine.

Kako je ArcelorMittal Zenica naš jedini kupac, i mi u ArcelorMittal Prijedor smo bili primorani da privremeno obustavimo proces rada.

U saradnji sa Sindikalnom organizacijom Društva trenutno razmatramo sve opcije vezano za status radnika.

Zajednički cilj nam je da iznađemo najbolja moguća rješenja za naše zaposlene tokom ovog perioda. Nadamo se da će što prije doći do stabilizacije uslova na tržištu koji bi nam omogućili pokretanje proizvodnog procesa, saopšteno je iz pomenute kompanije.

(BN) Foto: Ilustracija 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Жељезничар

20.11.2023 15:13

Тако на жељезницама, кући послати, отправници, скретничари по један у станици, људи послати на годишње одморе и вишак сати а само управа ради пуном паром, прича се да први синдикалац Симо Цвјетковић спрема велики штрајк изгледа да се посвађао са управом, мора да ће га послати у пензију.

ODGOVORITE
Name

Mirko

20.11.2023 16:07

Recesija......

ODGOVORITE
Name

Oli

20.11.2023 16:23

Toliki radnici ostali bez posla pa ćute nemogu shvatiti sta treba da se desi da ovaj narod se digne a jesmo postali miševi,fuj💩

ODGOVORITE
Name

Mišo

20.11.2023 18:54

To su većinom uhljebi vlasti nesmiju se javljati oni moraju da rede po naredbama onih koji su ih zaposlili ni do sada im nije trebala njihova glava da misle sa njom to su klimoglavci,poslušnici isto kao i poslanici i ministri režimske vlasti.