Radoš Bajić o svom Dimčetu iz serije: Sad putuje sa Žarkom!

Bard makedonskog pozorišta i filma Meto Jovanovski preminuo je danas u 77. godini samo dan nakon odlaska velikana domaćeg glumišta Žarka Lauševića. Domaća publika pamti ga po ulozi prijatelja Dimčeta u seriji "Selo gori, a baba se češlja".

Magazin 16.11.2023 | 18:29
Radoš Bajić o svom Dimčetu iz serije: Sad putuje sa Žarkom!

Zanimljivo da je Meto s Lauševićem igrao u filmu "Ruski konzul" u režiji Miroslava Lekića, koji treba da izađe naredne godine.

Meto JovanovskiFOTO: CONTRAST STUDIOS

"Konsterniran sam, zbunjen i veoma tužan. Šta nam se ovo dešava? U dva dana, dva odlaska, dva ogromna gubitka, dve smrti - dragih, velikih i jedinstvenih ljudi. Juče, naprečac odlazak grandioznog Lauša, danas odlazak veličanstvenog Meta Jovanovskog. Da nisam sa njima do koske snažno, uz potpuno veru, u zanosu zajedničkog stvaranja - radio, sa Metom u “Selu gori” i sa Žarkom u "Halijardu", verujem da bi mi danas bilo lakše. Ovako, prepoznajem dubinu gubitka, osvedočeno znam koliko su bili veliki glumci i ljudi - pa mi je teško da razumem, da shvatim i da se pomirim da ih više nema. Ruku pod ruku, Žarko i dragi Meto - putujte, i nađite mesto u carstvu nebeskom koje ste svojim delima, humanišću i dobrorm zaslužili", poručio je Radoš Bajić.

Radoš BajićFOTO: NEMANJA NIKOLIĆ

Glumac i reditelj Radoš Bajić sarađivao je sa Žarkom Lauševićem u njegovim poslednjim danima života.

Bajić je otkrio da je slavni glumac, koji je bolest dugo krio od svih, predosećao da će uskoro umreti.

Naime, Radoš Bajić je gostujući u jednoj emisiji, dan nakon što je Laušević preminuo, otkrio je da je Žarko predosećao da će uskoro umreti i da je zbog toga tako puno radio.

„Žarko je bio jako dugo bolestan, ali on je to krio od svih nas, kad god bi govorio o svojoj bolesti on bi nam pričao kako je sve u redu. Verujem da je Žarko predosetio svoju smrt, zato je i puno snimao u poslednje vreme“, rekao je glumaci reditelj.

Kako je opisao, Žaušević je ispoštovao dogovor da se još jednom, poslednji put, pokloini publici.

Heroji Halijarda, Premijera filmaFOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

„Rekao sam mu da ne prihvata toliko angažmana, ali on kao da je znao da će uskoro da ode pa je toliko radio. Iako je bio jako loše, jedva je došao na premijeru filma ‘Heroji Halijarda’ i tako je ispunio obećanje koje mi je dao, da se pokloni zajedno sa svim glumcima na bini“, rekao je Radoš Bajić za „Blic„.

(kurir.rs/blic)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dragi

16.11.2023 19:38

Dimče, vječna ti slava i hvala.

ODGOVORITE