Pušten iz zatvora jer mu zatvorska hrana ne dozvoljava dijetu?!

Jedan italijanski ubica koji je osuđen i koji služi 30 godina zatvora zbog ubistva svoje devojke nedavno je pušten iz zatvora jer je sud presudio da mu zatvorska hrana ne dozvoljava da ide na dijetu iza rešetaka?!

Zabava 16.11.2023 | 15:36
Pušten iz zatvora jer mu zatvorska hrana ne dozvoljava dijetu?!

Dimitri Frikano je 2017. uhapšen jer je ubio svoju devojku Eriku tokom žestoke svađe dok su bili na odmoru na Sardiniji. Prvobitno je rekao policiji da su pljačkaši napali i ubili njegovu partnerku, ali kako su istražitelji otkrivali sve više rupa u njegovoj priči, na kraju je priznao da ju je on ubo nožem 57 puta.!

Nju je ubio jer ga je prekorila što ostavlja previše mrvica na krevetu dok jede, a on se toliko naljutio da nije mogao da se kontroliše. Dve godine kasnije suđeno mu je za ubistvo, ali je tek 2022. osuđen na 30 godina iza rešetaka, zbog odlaganja vezanih za pandemiju, pre nego što je pušten ovog meseca jer je bio opasno gojazan i nije mogao da smrša.

U vreme osude, Dimitri Frikano je imao 120 kg (260 lbs), ali je u narednih 12 meseci porastao na 200 kg (440 lbs), što je težina za koju lekari kažu da ga stavlja u visok rizik od kardiovaskularnih bolesti. Zbog svoje težine on nije mogao ni da obiđe zatvorsku zgradu (krug) bez štaka ili invalidskih kolica, a sud je presudio da je njegovo stanje „nespojivo sa zatvorskim režimom“, jer mu zatvor onemogućava da se drži niskokalorične dijete.

“Potrebna mu je pomoć koja se ne može pružiti u ustanovi“, presudilo je sudsko veće, dodajući da on ne može da ostane u zatvoru jer ga gojaznost i navika pušenja dovode u neposrednu opasnost od smrti.

Dmitrij Frikano će sada služiti ostatak svog vremena u kućnom pritvoru u gradu u blizini Biele, što je presuda koja je razbesnela porodicu njegove žrtve. Iako zakon kaže da će se Frikano vratiti u zatvor, ukoliko se Frikanovo stanje poboljša, Erikini roditelji veruju da je to malo verovatno.

“Kućni pritvor za Dimitrija? To je sramna odluka“, rekao je Erikin otac za italijanski list Korijere dela sera.

“Kada su mi neki prijatelji javili, nakon što sam pročitao na internetu, da je Dimitri stavljen u kućni pritvor, rana se ponovo otvorila. Bilo je to kao da ste dobili ubod u srce. Njegov je redak slučaj. Pomisliti da čak ni mafija [mafija] ne dobija takav tretman.”

(zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar