Crvena zvezda poražena je od Lajpciga u 5. kolu LŠ

Crvena zvezda poražena je od Lajpciga sa 2:1 (1:0) u meču 5. kola Lige šampiona. Nemački tim dominirao je u većem delu utakmice na Marakani i potpuno zasluženo slavio.

Fudbal 07.11.2023 | 22:56
Crvena zvezda poražena je od Lajpciga u 5. kolu LŠ

Crveno-beli su posle ovog poraza ostali bez šansi za plasmanom u narednu fazu LŠ, ali zato im ostaje borba sa Jang Bojsom za poziciju broj tri, koja vodi u LE.

U prvom poluvremenu na terenu je postojao samo jedan tim. Neverovatno koliko su gosti delovali moćnije, dominantinije... Potpuno neravnopravan duel. Nemci su imali 17 šuteva, Zvezda dva. Možda to najbolje govori šta smo gledali u tom delu utakmice. Rezultat je bio odličan jer su gosti promašili tri-četiri zicera. Jedini pogodak u prvom poluvremenu postigao je Simons u 8. minutu.

Promašio je potpuno Bahar sa timom! Kraso je delovao kao da ne zna gde se nalazi. Mijailović i Rodić nisu imali snage da se nose protivničkim fudbalerima. Ulazak Endijaja i Nedeljkovića u drugom poluvremenu doneo je veću energiju u igri srpskog prvaka. Međutim, gosti su bili toliko opasni.. U periodu od 49. do 52. minuta promašili su tri velike prilike za gol. Zvezda je potom imala dobre momente, opasne napade, ali ništa više od toga.

Gosti duplirali prednost i to posle velike greške kompletnog tima Zvezde. Umesto da kontranapad Lajpciga prekinu faulom, crveno-beli su pokušali da oduzmu gostima loptu... Epilog - Openda je pretrčao Rodića i zakucao loptu u mrežu Glazera. Zvezda je potom nastavila da napada i za to je nagrađena!

Posle nespretne reakcije Henriksa rezultat je bio 2:1! Štoper gostuju postigao je autogol posle centaršuta Kange. Prava je šteta što u 92. minutu, Olajinka nije pogodio sa nekoliko metara od gola, ali je Blasvik maestralno odbranio. Generalno gledano - Mnogo bolje je srpski prvak delovao u prvom meču protiv Lajpciga u Nemačkoj. Zašto je igra bila toliko slaba pitanje je za Baraka Bahara. Priče kako je Lajcig deset puta skuplji "ne piju vodu". Skuplja je i Barselona od Šahtjora, pa su ih Ukrajinci srušili i to na neutralnom terenu.

(Kurir) Foto: Stefan Stojanović/ Mondo

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ja

08.11.2023 02:44

Ebo ih onaj ko im je dozvolio da igraju LŠ, osim nešto para što će zaraditi, a koje će Terzić u velikoj mjeri strpati u svoj džep, ostaće samo bruka i još veće snižavanje ionako niskog rejtinga srpskog fudbala.

ODGOVORITE