Stanodavac ga izbacio zbog kašnjenja od 15 minuta sa plaćanjem kirije!

Neki stanodavci znaju da budu previše oštri kada je plaćanje kirije u pitanju. Pa tako izbace podstanara koji je kasnio sa plaćanjem stanarine 15 minuta kao što je bio slučaj kod jednog Amerikanca…

Zanimljivosti 16.10.2023 | 16:39
Stanodavac ga izbacio zbog kašnjenja od 15 minuta sa plaćanjem kirije!

Pre par dana na internetu (reditu) se pojavila priča jednog čoveka je tvrdio da je njegov stanodavac uručio obaveštenje o deložaciji jer je kasnio da plati kiriju – ukupno samo 15 minuta.!

Čovek je bio zaprepašćen kada je primio pismo, jer je takođe uključivalo pregled svih troškova koje je morao da plati povrh kirije, uključujući naknadu od 185 dolara za samo obaveštenje o deložaciji.!

Amerikancu je rečeno da plati 147 dolara na ime zakasnelih naknada pored svojih uobičajenih mesečnih troškova, uključujući 20 dolara “renta za kućne ljubimce’, 35 dolara, rezervisanog parkinga i 1.479 dolara za iznajmljivanje stana

Objasnio je da su svi troškovi podigli njegovu mesečnu kiriju sa 1.479 dolara na 1.988 dolara te je rekao da je to smešno što mu banka nije verovala da će platiti 900 dolara mesečne hipoteke, ali se očekivalo da će platiti umesto udvostručiti kiriju.

U postu na Redditu, on je napisao da li je ozbiljno i previše  da stanodavac traži i dodatnih180 dolara za napisao pismo o iseljavanju.! Kako on kaže mogao ga je napisati jednom pre mnogo godina i koristiti kao kopije kad god poželi ovako nešto raditi podstanarima. Takođe je rekao da stan nije luksuzan, pa zašto onda naplaćuje tako luksuzne cene?

Čovek je takođe okrivio svog stanodavca zbog kašnjenja u plaćanju kirije, tvrdeći da mu način na koji mora da plaća kiriju otežava da ispuni rok. Objasnio je da mora da plati uplatnicom koja od njega zahteva da poseti stanodavčevu kancelariju – koja se zatvara 15 minuta pre nego što dođe sa posla, prenosi čudnu priču mirror

Amerikanc je napisao i to:  “15 minuta zakašnjenja… poljubi me u d*pe. Prisiljavaš me da platim uplatnicom. Izvini, zatvaraš svoju kancelariju 15 minuta pre nego što ja dođem kući. Živim u Dalasu, pokušao sam da se trkam ovde, ali šta god. Moj raspored se ne vrti oko tebe. Možda se središ i podesi plaćanje na mreži.”

Komentatori posta su brzo rekli čoveku da proveri ugovor o zakupu koji je potpisao kada se uselio u nekretninu, jer su primetili da njegov stanodavac možda neće moći da ga zakonito deložira bez grejs perioda za kasno plaćanje. U stvari, jedan komentator je rekao da imovinski zakoni u Teksasu, gde se čovek nalazi, zahtevaju “trodnevni grejs period pre nego što se mogu nametnuti naknade za kašnjenje“.

Drugi komentator je objavio: “Zaprepašćen sam ovim. Samo se pobrini da ne zakasniš na sud za deložaciju ako ćeš ovo osporiti jer će oni samo doneti odluku umesto tebe čak i ako zakasniš nekoliko minuta”, dok neko Drugi je dodao: “To je apsolutno odvratno i ne bi trebalo da se izvlače sa tim. Ni vama ni bilo kom drugom.”

(zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar