Policija saopštila: Kavčani imali lažne identitete u SA

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo oglasilo se nakon hapšenja dvojice pripadnika Kavačkog klana koje se odigralo u nedjelju, 17. septembra.

Bosna i Hercegovina 18.09.2023 | 18:20
Policija saopštila: Kavčani imali lažne identitete u SA

Kako je ranije saopšteno i za Klix.ba potvrđeno, u nedjelju naveče su policajci MUP-a KS uhapsili dvojicu državljana Srbije za kojima je bila raspisana potjernica, a akcija je izvedena na dvije lokacije u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Riječ je o Dušanu Jovanoviću i Darku Duloviću.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo danas je saopšteno da su uhapšeni zbog postajanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo "Falsifikovanje isprava".

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u saradnji s pripadnicima Obavještajno-bezbjednosne agencije Bosne i Hercegovine, lišili su slobode dva muškarca Dušana Jovanovića i Darka Dulovića državljani Srbije", saopšteno je iz MUP-a KS.

"U trenutku hapšenja, ovi muškarci su imali identifikaciona dokumenta Bosne i Hercegovine, s identitetima različitim od stvarnih, zbog čega postoji osnov sumnje da su počinili krivično djelo 'Falsifikovanje isprave'", dodaju iz MUP-a KS.

Osobe lišene slobode su predate u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Uprava policije MUP-a KS nastavlja, u saradnji s drugim agencijama za provedbu zakona, intenzivan rad na dokumentovanju kriminogenih aktivnosti ovih lica.

Takođe, iz Tužilaštva Kantona Sarajevo saopštili su da su dvojica osumnjičenih za krivično djelo "Falsifikovanje isprava", predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva KS.

Biće zadržani 24 sata i u tom zakonskom roku, a nakon analize prikupljenih dokaza, postupajući tužilac odlučiće o daljim mjerama.

(Klix)

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

anna

18.09.2023 20:03

Samo ih posaljite u Zenicu. Tamo ce propjevati, zbog cega su dosli i, ko ih je poslao tu!

ODGOVORITE