Novak Đoković stigao u Velensiju, igra za Srbiju

Najbolji teniser sveta Novak Đoković stigao je danas u Valensiju, gde se priključio saigračima iz Dejvis kup reprezentacije Srbije. 

Tenis 13.09.2023 | 16:11
Novak Đoković stigao u Velensiju, igra za Srbiju

Đokovića je na aerodromu u Valensiji dočekao veliki broj novinarskih ekipa, a pozdravio ga je i njegov veliki prijatelj, bivši španski teniser Felisijano Lopez, koji je direktor Dejvis Kupa. 

"Igranje za moju zemlju je velika čast i veliki ponos. Drago mi je da sam ponovo u Valensiji, ovo je divan grad u kojem sam nekada davno igrao. Nisam dugo bio ovde, ali se radujem što sam se vratio u Valensiju", rekao je Đoković novinarima na tečnom španskom jeziku.

Đoković je u nedelju uveče osvojio US Open i tako podigao 24. pehar na grend slem turnirima, a sinoć je u Beogradu prvo bio na spektakularnom dočeku za srebrne košarkaše iz Manile, a zatim i na proslavi sa njima u jednom beogradskom klubu.

Srbija je u prvom kolu grupne faze bez Đokovića u timu pobedila Južnu Koreju, a u petak igra protiv domaćina Španije, koji je oslabljen neigranjem Karlosa Alkaraza i Rafaela Nadala. 

U subotu će se Srbija sastati sa Češkom. 

Selektor Viktor Troicki će moći da računa na Đokovića u ta dva meča. 

Po dve prvoplasirane ekipe iz sve četiri grupe obezbediće učešće na finalnom turniru Dejvis kupa koji je na programu od 21. do 26. novembra u španskoj Malagi.

(Tanjug) Foto: Twitter/Printscreen/Davis Cup

Komentari / 0

Ostavite komentar