Legenda oplela po Đokoviću: "Novaka stigle godine"

Legendarni američki teniser Džon Mekinro pred osminu finala US Opena kaže da je Novak Đoković u problemu, jer se sa 36 godina sve teže i sporije oporavlja između mečeva.

Tenis 04.09.2023 | 22:18
Legenda oplela po Đokoviću: "Novaka stigle godine"

Legendarni američki teniser Džon Mekinro pred osminu finala US Opena kaže da je Novak Đoković u problemu, jer se sa 36 godina sve teže i sporije oporavlja između mečeva.

Srpski as je neočekivano morao da igra pet setova protiv sunarodnika Lasla Đerea (3:2), ali je poslije toga u osmini finala glatko savladao Bornu Goja (3:0).

Mekinro, međutim, nije oduševljen izdanjima Srbina.

– Zabrinut sam za Novaka. Ima 36 godina, oporavak počinje da mu pravi problem – rekao je Mekenro.

Čuveni američki teniser osvrnuo se posebno na meč odigran u trećem kolu turnira, kada su dva srpska tenisera neočekivano meč završila u petom setu. 

– Pobjeda Đokovića u pet setova protiv Đerea daje nadu drugim teniserima kao što su Medvdev, koji je već osvojio US Open, ili Siner koji, po mom mišljenju, igra najbolji tenis u životu. Pobijediti Đokovića ili Alkarasa neće biti lako. Nisam siguran da su trenutno na najvišem nivou. Nije ni potrebno igrati najbolje prve nedjelje, potrebno je samo proći dalje. Najbolje se mora sačuvati za kraj, ali sam se iznenadio. Znao sam da je Laslo Đere jak, ali nisam mislio da će dobiti prva dva seta – napominje bivši šampion.

Nekadašnji prvi teniser svijeta ipak Novaka vidi u završnici ovog turnira, kao i Karlosa Alkarasa, ali se potajno nada da bi neki američki teniser mogao da pomrsi konce trenutnim favoritima.

– Prije početka turnira pomislio sam:”Đoković protiv Alkarasa, legenda protiv nevjerovatne mlade zvijezde”. Mislim da bi to bio nevjerovatan meč za finale. Osim ako  se tu ne nađe neki Amerikanac. To bi bilo fantastično. Fransis Tiafo je prošle godine pobijedio Rafaela Nadala i Andreja Rubljeva.

Odigrao je pet setova sa Alkarasom. Mislim da je sada još gladniji pobjede. Tu su još Tejlor Fric, Tomi Pol, Ben Šelton koji sigurno može da bude u top pet – zaključuje Amerikanac.Novak Đoković meč četvrtfinala igra upravo protiv Tejlora Frica u noći između utorka i srijede.

(Informer/FOTO: CJ GUNTHER/EPA)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Pero

04.09.2023 23:32

E otkrio si toplu vodu!

ODGOVORITE
Name

Dario Djapa

05.09.2023 02:54

Poruka za Novaka da je on najbolji teniser na svetu bolji je i od Rafaela Nadala Rodzera Federera Endi Mareja Pit Samprasa Nik Kirosa Dzona Mekinroa Cicipas Maksa Vilandera i ostalih tenisera jer je on broj 1

ODGOVORITE