Legendarni Pižon otvorio Fudbal frends u Foči

Četvrta "Zvezdina" zvijezda, legenda jugoslovenskog i srpskog fudbala Vladimir Petrović Pižon večeras je svečano otvorio 17. Međunarodni omladinski turnir u Foči, istakavši da je Fudbal frends izuzetno važan za stasavanje mladih igrača.

Fudbal 28.07.2023 | 21:45
Legendarni Pižon otvorio Fudbal frends u Foči

Veliki fudbalski majstor, aktuelni član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, rekao je da je ovaj turnir veoma interesantan jer okuplja mlade timove iz bivših jugoslovenskih republika.

"Fudbal frends je izvanredan, ima dosta dobrih mladih igrača, koji se polako nameću. Ovaj turnir je vrlo popularan i mislim da će i u budućnosti rasti", naveo je Pižon.

Ukazujući na značaj ovakvih takmičenja, Pižon se prisjetio da je i za njegov fudbalski razvoj od velikog uticaja bilo učešće na omladinskom turniru "Кvarnerska rivijera" u Rijeci, 1970. godine.

"Taj turnir je iznedrio mnogo igrača, cela Jugoslavija je igrala na tom turniru, a dolazili su i strani klubovi. Prve godine kada sam ja igrao, turnir je osvojio Lids, a mi smo sa njima igrali u finalu", prisjetio se Pižon.

Omladinci njegove "Crvene zvezde" poraženi su na startu 17. Fudbal frendsa od novosadske "Vojvodine" 0:2.

"Gledao sam utakmicu. Izgubi se, dobije, ne treba decu opterećivati da mora da se pobedi. Treba da se igra što bolje, što umeš da pokažeš, pokaži, a sad ko će pobediti nije najvažnije, nekad pobedi i srećniji", naveo je Pižon.

On je dodao da Foču zna najviše po Zoranu Avramoviću, svom dugogodišnjem prijatelju iz "Crvene zvezde", koji je glavni krivac za postojanje Fudbal frendsa.

"Foča je lep grad, pored Drine i Ćehotine, okružen šumom, interesantno", rekao je legendarni fudbaler.

U prvim četvrtfinalnim susretima, "Vojvodina" je savladala "Crvenu zvezdu" 2:0, dok je "Željezničar", nakon 0:0, boljim izvođenjem penala bio bolji od "Akademije Pandev" 5:3.

Кapiten "Željezničara" Benjamin Babić rekao je da su zadovoljni, da su igrali protiv izuzetno kvalitetne ekipe iz Makedonije.

"Odličan je osjećaj igrati na Fudbal frendsu i naredna dva dana očekujemo dosta kvalitetne utakmice koje su nam savršeno došle u pripremnom periodu prije domaćeg prvenstva", rekao je Babić.

Кapiten kadeta "Vojvodine" Lazar Pavlović rekao je da je meč protiv "Zvezde" bio odličan.

"Očekivanja su, naravno, da osvojimo turnir, da damo sve od sebe", rekao je Pavlović.

U preostala dva četvrtfinala večeras će igrati "Sutjeska" iz Nikšića protiv "Rijeke" i fočanska "Sutjeska" protiv "Borca".

(Srna) Foto: 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pa dobro

28.07.2023 22:14

Pošteno je i od njega to je uglavnom zasluga Zorana Abramović koji je tu prisutan i glavni "krivac" za ovaj turnir Fudbal press svih ovih 17 godina

ODGOVORITE