Potrošio pare sa računa na šoping pa prijavio da su mu ukrali karticu!

Brazilski advokat je trenutno pod policijskom istragom nakon što je navodno potrošio preko 13.000 brazilskih reala (oko 2.700 američkih dolara) u tržnom centru policij je izjavio da ga je neko kidnapovao i koristio njegovu kreditnu karticu.

Zanimljivosti 05.07.2023 | 16:20
Potrošio pare sa računa na šoping pa prijavio da su mu ukrali karticu!

Rodrigo Barselos de Oliveira, advokat iz Rio de Žaneira, upao je 19. maja u 16. policijsku stanicu brazilskog grada da prijavi ozbiljan zločin.

Rekao je policajcima da se ranije tog dana vozio putem Avenida das Amerikas kada su mu prišla dva naoružana muškarca na motociklima i naterala ih da se zaustavi na parkingu tržnog centra Bara, tržnog centra na zapadnoj strani Rija.

Tamo je jedan od muškaraca uzeo svoju kreditnu karticu i proveo pet sati u kupovini, dok ga je drugi držao na nišanu. Muškarcima je dao PIN kod kartice i oni su ga koristili do limita koji je odredila banka. Otmičari su potom otišli ​​sa kupljenim proizvodima, njegovim nakitom, telefonom, novčanikom i burmom.

U svetlu ovako ozbiljnih optužbi, policija u Rio de Žaneiru je odmah pokrenula istragu, a prvo što su uradili je da su proverili snimak sigurnosnih kamera iz tržnog centra, kako bi identifikovali čoveka koji je oduzeo kreditnu karticu advokata. Policija je na svoje iznenađenje, primetila Rodriga Barselosa de Oliveiru kako ležerno šeta tržnim centrom sa svojim mobilnim telefonom u ruci i kupuje kreditnom karticom u 11 različitih prodavnica; supermarket, prodavnicu motociklističkih dodataka, optičara, prodavnica cipela i prodavnica dizajnerske odeće.

Nakon što je policiji prijavio otmicu, brazilski advokat je takođe pokušao da otkaže sve kupovine, tvrdeći da mu je kreditna kartica ukradena pod pretnjom pištolja. Međutim, banka je odbila njegov zahtev, jer je svaki put korišćen tačan PIN kod.

Nakon što je pogledala snimak nadzora iz tržnog centra, policija je odlučila da je Rodrigo Barselos de Oliveira postao osumnjičeni i prošlog petka izvršila pretres njegovog stana. Tako su gotovo svi proizvodi koje je navodno kupio jedan od naoružanih napadača pronađeni u kući advokata!

Advokat je priznao da je izmislio priču o otmici, te pribegao laži zbog finansijskih poteškoća.Sada se suočava sa optužbama za proneveru i prijavljivanje lažnog zločina policiji.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar