Đoković otvara Vimbldon: Poznati termini mečeva

Najbolji srpski teniser Novak Đoković otvara program na ovogodišnjem Vimbldonu, a istog dana, u ponedjeljak, igraju i ostali srpski predstavnici u singlu.

Tenis 01.07.2023 | 13:49
Đoković otvara Vimbldon: Poznati termini mečeva

Kao šampion i branilac titule, igra odmah prvog dana u ponedjeljak, a organizatori su objavili tačnu satnicu meča koji ga tada čeka.

Đoković će od 14 sati i 30 minuta igrati protiv Pedra Kaćina, što je promjena u odnosu na očekivani termin od 14 časova.

Na Centralnom terenu će poslije Novaka na teren Venus Vilijams i Elina Svitolina, a onda Janik Siner i Huan Manuel Serundolo.

Zanimljivo je da će istog dana i svi ostali srpski predstavnici na teren osim Hamada Međedovića koji je do glavnog žrijeba Vimbldona došao kroz kvalifikacije.

Na terenu broj 1 će Iga Švjontek otvoriti program protiv Lin Žu, a poslije njih će igrati Nik Kirjos i David Gofan.

Duel Amerikanki, Sofije Kenin i Koko Gof zatvara teren za taj dan. U ponedjeljak će igrati i Filip Krajinović.

Filip će svoj prvi meč na turniru igrati na terenu broj 12, protiv Feliksa Ože-Alijasima i taj duel vjerovatno neće početi prije 14 časova jer program počinje u podne, a prve igraju Dajana Pari i Harijet Dart.

Dušan Lajović će takođe igrati u ponedeljak na terenu 17, gdje program takođe počinje u podne. Njegov meč sa Janom Čoinskim biće treći na terenu, pa bi mogao da počne oko 16, 17 časova.

Miomir Kecmanović će svoj okršaj prvog kola igrati protiv Dijega Švarcmana na terenu broj 7, navodi Nova sport.

Oni će treći na teren poslije jednog muškog i jednog ženskog singla, pa bi taj meč mogao da počne u slično vrijeme, između 16 i 17 časova.

Srpskainfo

FOTO: NEIL HALL/EPA

Komentari / 0

Ostavite komentar