Luksemburg pobijedio Bosnu i Hercegovinu 2:0

Očajna igra fudbalske reprezentacije BiH u utakmici protiv Luksemburga u Zenici.

Fudbal 20.06.2023 | 22:56
Luksemburg pobijedio Bosnu i Hercegovinu 2:0

Gosti su odnijeli cijeli plijen. Strijelac jedinog gola bio je Borges Sanches koji je pogodio nakon greške u odbrani BiH.

Barišić je katastrofalno pogriješio.

U prvom poluvremenu jedinu pravu šansu za BiH je imao Kenan Kodro kada je glavom sa pet metara pogodio stativu. To je bilo sve od bh. reprezentacije u prvom poluvremenu.

U drugom dijelu Luksemburg je mogao povećati vodstvo već na startu, ali grešku bh. odbrane ne koristi Barreiro koji je izašao sam ispred Šehića.

Priliku za izjednačenje bila je u 56. minuti. Nakon što je Džeko oboren u šesnaestercu Luksemburga i var provjere, dosuđen je penal. Užasno je šutirao Amir Hadžiahmetović i poslao loptu visoko preko gola.

U 74. minuti Sinani koristi novu veliku grešku u odbrani, Šehić loše istrčava i Luksemburg povećava vodstvo. .

Zvižduci s tribina Bilinog polja najbolje su oslikali večerašnje izdanje bh. reprezentativaca. Osim toga pred kraj utakmice tribinama je odjekivalo "Faruk, odlazi".

Nakon novog poreza, bh. reprezentacija je dodatno smanjila šanse za odlazak na EURO. Nakon četiri utakmice BIH ima jednu pobjedu i tri poraza.

BiH s Islandom dijeli zadnje mjesto sa po 3 boda. Portugal je prvi sa 12 bodova, Slovačka ima 10, Luksemburg 7.

(BN/Vijesti.ba) Foto: Vijesti.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Djukanovic

22.06.2023 06:41

Gdje su lopte vico zeljkovicu za fudbalskog giganta sa istoka republike srpske, Ofk sekovici. Obećao si kao predsednik fudbalskog saveza i slagao. Pozdrav iz institucije zvane ofk sekovici.

ODGOVORITE