Nakon trijumfa Piksi otkriva kako pobijediti protivnika

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je poslije pobjede nad Јordanom (3:2) da je njegova ekipa dobila utakmicu onog trenutka kad je odlučila da pobijedi.

Fudbal 17.06.2023 | 08:18
Nakon trijumfa Piksi otkriva kako pobijediti protivnika

Srbija je u prijateljskom meču u Beču teškom mukom savladala Јordan 3:2, golovima Јoveljića u finišu duela.

- Nešto što smo očekivali, dobar ambijent, lepa utakmica, preokreti i maestralan Јoveljić? Da li to znači da će biti starter u Bugarskoj? Da. Vidi se da je u takmičarskoj formi, ima fenomenalan osjećaj za gol, pogotovo kada lopte dolaze sa strane, treći gol je zaista maestrala u stilu najvećih golgetera današnjice - rekao je selektor Piksi i dodao:

- Mi smo podijelili minute, izmjene u nastavku su donele potrebnu pas igru, dobili smo mirnoću, kontrolu i čini se da smo pogodili. Onog momenta kada smo odlučili da dobijemo utakmicu, mi smo pobijedili. Igrači nisu hteli da se pomire sa činjenicom da izgube utakmice, pokazali su karakter, nisu želeli da prihvate poraz i kvalitet je došao do izražaja - rekao je Stojković.

Osvrnuo se selektor još jednom na navijače koji su u velikom broju bodrili "orlove".

- Na kraju nismo željeli da pošaljemo navijače kući nezadovoljne, zaslužili su da vide pobjedničku Srbiju. Eraković? Fenomenalno se snašao na drugoj stativi, zakucao je loptu u mrežu. Nismo navikli da defanzivci često postižu golove, ali pokazao je osjećaj, našao se na drugoj stativi i postigao je gol - rekao je selektor i dodao:

Ponavljam, sve ovo je za nas dodatno samopouzdanje za ono što nas očekuje u Bugarskoj. Navijačima hvala, bili su fenomenalni, zaslužili su ovu pobjedu. Ovu stranicu zatvaramo i okrećemo se Bugarskoj. Sutra ćemo gledati njihov meč protiv Litvanije, ali fokus je sad na Bugarima. U Razgradu će izaći najjači sastav - zaključio je selektor Stojković.

(Tanjug) Foto: Tanjug 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dzo Bl

17.06.2023 09:49

Kad se mucite sa Jordanom onda vam nema buducnosti za jace ekipe. Odbojka,Kosarka,vaterpolo to vredi gledati i navihati za Srbiju. Futbal ne.

ODGOVORITE