Srbija u finišu pobijedila Jordan u Beču

- Fudbaleri Srbije pobedili su Jordan 3:2 (1:0) u prijateljskom meču odigranom u Beču.

Fudbal 16.06.2023 | 23:53
Srbija u finišu pobijedila Jordan u Beču

Utakmicu je obeležio prekid u 85. minutu zbog ulaska dela navijača "Orlova" na teren. 

Srećom, prekid posle prvog gola Dejana Joveljića na meču nije trajao dugo, austrijski sudija Štefan Ebner je posle pet minuta vratio ekipe na teren, pa su "orlovi" uspeli da stignu do pobede golom u 89. minutu. 

Srbija je na startu meča "preživela" dve odlične šanse Jordana, a onda povela u sedmom minutu, prvencem Strahinje Erakovića. Korner koji je izveo kapiten Filip Kostić, najviši u skoku je bio Uroš Račić, koji je prebacio loptu na drugu stativu, a tamo je Eraković bio sam i lako je udarcem levom nogom sa pet metara matirao golmana Jordana.

Do kraja poluvremena obe ekipe su imale nekoliko dobrih šansi, ali nije bilo promena rezultta. 

Drugo poluvreme je počelo loše za Srbiju. Jordan je izjednačio u 54. minutu, a strelac je bio Al Mardi posle centaršuta Hadadija. Selekcija koja je 84. na poslednjoj FIFA rang listi potpuno je preokrenula rezultat u 67. minutu golom Al-Tamarija.

Fenomenalnu šansu za izjednačenje propustio je Joveljić u 80. minutu, ali tri minuta kasnije se iskupio, dao je gol glavom posle asistencije Sergeja Milinkovića-Savića.

Upravo je Joveljić posle prekida i nastavka meča postigao gol i u 89. minutu, za potpuni preokret i pobedu "Orlova". 

Srbija je meč odigrala u sledećem sastavu: Rajković, Eraković, Mašović, Babić, Grujić, Račić (od 64. Sergej Milinković-Savić), Lazović (od 74. Živković), Samardžić (od 46. Tadić), Kostić (od 46. Mladenović), Đuričić, Jovanović (od 46. Joveljić).

Naredni meč naša reprezentacija igra u utorak, u Razgradu protiv domaće Bugarske, u kvalifikacijama za EURO 2024.

(Tanjug) Foto:  Marko Metlas / imago sportfotodienst / Profimedia

Komentari / 0

Ostavite komentar