Stojković: Protiv Bugarske i bez Vlahovića

- Fudbalska reprezentacija Srbije će protiv Bugarske u kvalifikacijama za EURO 2024, osim bez Aleksandra Mitrovića i Luke Jovića, igrati i bez povređenih Dušana Vlahovića i Mijata Gaćinovića, rekao je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi.

Fudbal 12.06.2023 | 13:44
Stojković: Protiv Bugarske i bez Vlahovića

On je danas okupio igrače u Staroj Pazovi uoči prijateljske utakmicu protiv Jordana u Beču u petak i duela protiv Bugarske u nastavku kvalifikacija za EURO 2024.

"Imamo personalnih problema, to moram da kažem i objasnim jer nam predstoji važna utakmica sa Bugraskom, To je prioritet prioriteta", istakao je Stojković na konferenciji za medije.

Ne možemo da računama na Mitrović, koji ima problem sa stopalom, to datira u poslednjih šest meseci, dodao je selektor.

"Imali smo razgovore i shvatio da ovaj put neće moći. Po mom mišljenju, moguća je hirurška intervencija. Jović je danas je operisan, ima prelom nosa. Vlahović je takođe van ekipe zbog problema sa preponama. Dogovor je da preskoči i da sanira povredu, na operaciju mora i Gaćinović, povređeni su Terzić, Veljković, Radonjić. Neke lekcije smo naučili, da igrač kad ga boli i nokat ne bi trebalo da igra", rekao je Piksi.

On je iskoristio priliku da javno čestita Novaku Đokoviću na osvajanju Rolan Garosa i Nikoli Jokiću, koji je na korak od NBA titule sa Denverom.

"Čestitam Đokoviću, ono što je postigao zaslužuje svaku pažnju. Čini nas ponosnim, a juče posebno. Sve to je zaslužio. Bilo je prelepo gledati ga. Isto važi i za Jokića, igra sjajno, sa lakoćom postiže tripl-dablove, obara rekorde, to je za svaku pohvalu. Veličanstveno. Savršeno. Svima nam je drago zbog toga i ponosni smo na njega i Novaka. Oni pomeraju granice, pre svega ponašanjem, pa igrama i rezultatima", poručio je Stojković i dodao da nije problem što su fudbaleri trenutno u "trećem planu".

(Tanjug) Foto: Tanjug

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dokle

12.06.2023 15:17

Dokle ćemo imati luzere u reprezentaciji? Piksi, nisi ti za to, ako ne vidiš sam onda nam nema pomoći.

ODGOVORITE