Bijeljina: Maturanti Gimnazije zatvorili sezonu matura

Ovogodišnju sezonu srednjoškolskih matura u Bijeljini zatvorili su maturanti Gimnazije „Filip Višnjić“ i Muzičke škole „Stevan Stojanović Mokranjac“.

Republika Srpska 29.05.2023 | 21:46
Bijeljina: Maturanti Gimnazije zatvorili sezonu matura

Stota generacija maturanata bijeljinske Gimnazije, njih 168 raspoređenih u 8 odjeljenja, je u svečanom ruhu - visokim potpeticama, pravim muškim cipelama, svečanim toaletama i smokinzima odšetala u novo poglavlje života.

“Bilo je dosta glumaca, pjesnika, djece koja su se istakla u literarnom pisanju, onih koji su voljeli da slikaju, crtaju stripove, divnih sportista koji su nas obradovali zlatnom medaljom prošle godine na Balkanskom košarkaškom prvenstvu, naš divni hor koji je obilježio brojne manifestacije u gradu, a imamo još jednu specifičnost…

Naime, ova generacija ima i jednog divnog mladića koji svira instrument koji je svirao i “srpski Homer”, a naša škola nosi njegovo ime, taj mladić je Mihailo Stevanović, između ostalih izuzetno talentovanih učenika koji su ove godine završili Gimnaziju”, rekla je Olivera Stevanović, direktor Gimnazije "Filip Višnjić”.

Glava punih planova, mašte, želja i snova, gimnazijalce i maturante Muzičke škole, muzika, radost i podrška njihovih najdražih, podstakli su da sa širokim osmijehom dočekaju matursko veče i nastavak slavlja.

Bijeljinskim trgom odzvanjali su veseli osmijesi mladih, dok su se skrivene suze radosnice nazirale u očima ponosnih roditelja. Maturanti su prodefilovali centrom grada ispraćeni željama porodice, prijatelja i brojnih sugrađana da im budućnost bude lijepa kao što im je lijepo matursko veče.

(BN)  Foto: BN

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

sta reci

29.05.2023 22:09

blago vasoj buducnosti,,,dobrosdosli u sistem stvarnosti izolovane zagarantovane propasti gdje se kote osobe od zla oca i od gore majke.... znam da je neprikladan komentar ali nazalost istinit. Pozdrav iz Patkovace uz same cirprovine

ODGOVORITE
Name

Реп.Српска

30.05.2023 10:01

Срећно кроз живот драги матуранти!

ODGOVORITE
Name

komsija

30.05.2023 11:52

Slike kazu vise od stotina rijeci ali sad ste u stvarnosti morate odluciti o sebi samima i greske se tesko ispravljaju i koriguju. Nemate podrske u jadnom neistinitom drustvu jer mnogi zive od lazi mucki. ja sam mislio da ce jednog dana svima biti bolje a ja sam vec koju godinu u penziji i nijednoj generaciji nije bilo bolje. Kakvi su to predavaci da prodaju diplome a sta ce nam diplome kad neznamo nista i nema nigdje raditi. Vasi roditelji su srecn kad vas vide sretne a to je prvi put poslije 8 razreda. Hvala BNu.

ODGOVORITE