Crveno-beli ušli u istoriju srpskog fudbala

Aktuelna generacija fudbalera Crvene zvezde uspela je ono što nikom u istoriji na ovim prostorima nije pošlo za nogom i osvojila treću duplu krunu u nizu, čime je još jednom potvrđeno da je ovo zlatno doba kluba iz Ljutice Bogdana.

Fudbal 25.05.2023 | 23:29
Crveno-beli ušli u istoriju srpskog fudbala

Nakon što je u prethodne dve godine u finalima kupa uspevala da savlada večitog rivala, prvo nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca (0:0, 4:3p), a zatim rezultatom 2:1, kada je dominirao dvostruki strelac Aleksandar Katai, ovog puta je nadigran Čukarički. Rezultat na meču iznosio je i ovog puta 2:1, a dvostruki strelac i igrač utakmice bio je Aleksandar Pešić.

Interesantno je da je ovo bila prva utakmica Crvene zvezde na domaćem terenu kada je reč o najmasovnijem takmičenju u aktuelnoj sezoni, ali i 15. meč u nizu kako nije poražena.

Sve je krenlo u Šapcu kada je Zvezda savladala domaću Mačvu rezultatom 0:2 pogocima Nemanje Milunovića i Kingsa Kangve, da bi potom takmičenje nastavili u kalendarskoj 2023. godini i redom trijumfovala - u Sremskoj Mitrovici protiv Radničkog (1:3, Mirko Ivanić, Marko Rakonjac i Kangva), u Kruševcu protiv Napretka (0:0, 2:4p) i zatim u polufinalu protiv TSC-a u Bačkoj Topoli (0:3, Gelor Kanga, Ivanić i Kangva).

Sve to dovelo je do finalnog susreta sa Čukaričkim koji je odigran na Marakani, a Zvezda je još jednom potvrdila da je najbolji tim u Srbiji. Interesantno, najbolji strelac u aktuelnoj sezoni kada je reč o Kupu Srbije je Kings Kangva sa tri postignuta pogotka.

Osvajači Kupa Srbije:

Milan Borjan, Nikola Vasiljević, Jovan Miladinović, Aleks Vigo, Lazar Nikolić, Marko Gobeljić, Aleksandar Dragović, Strahinja Eraković, Uroš Spajić, Nemanja Milunović, Stefan Leković, Milan Rodić, Irakli Azarov, Srđan Mijailović, Slavoljub Srnić, Nenad Krstičić, Gelor Kanga, Kings Kangva, Veljko Nikolić, Mirko Ivanić, Osman Bukari, Jegor Prucev, Aleksandar Katai, Stefan Mitrović, Nikola Mituljikić, Aleksandar Pešić, Marko Rakonjac, Jovan Mijatović, kao i Zoran Popović, Radovan Pankov, Seku Sanogo, Nemanja Motika i Kalifa Kulibali koji su u međuvremenu napustili klub.

(Kurir sport) Foto: Starsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Lako je Tako

26.05.2023 07:13

Lako je biti najbolji kada ti drzava daje pare,ne placas porez i to se tolerise,svi najaci spoznzori moraju da sponsoring Zvezdu(i Partizan).

ODGOVORITE