"Čelzi" ostaje bez još jednog sponzora zbog sankcija

Južnokorejski automobilski gigant "Hjundai" zatražio je od engleskog fubalskog kluba "Čelzi" da sa dresa uklone njihov logo nakon što su sankcije uvedene vlasniku tima Romanu Abramoviču.

Fudbal 13.03.2022 | 13:46
"Čelzi" ostaje bez još jednog sponzora zbog sankcija

"U skladu sa trenutnim okolnostima, donijeli smo odluku da, do daljeg, suspendujemo marketinške i komunikacione aktivnosti sa `Čelzijem`. Tražili smo od kluba da privremeno suspenduje naše sponzorstvo kluba, uključujući uklanjanje našeg loga sa dresa i sa stadiona", ističe se u saopštenju "Hjundaija".

Južnokorejska kompanija koja se 2018. godine saglasila sa petogodišnjim ugovorom sa "Čelzijem" reagovala je nakon sankcija uvedenih ruskomm biznismenu pošto britanske vlasti tvrde da je on navodno povezan sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

"Čelziju" je, u sklopu sankcija, uveden niz restriktivnih mjera, uključujući zabranu prodaje ulaznica i robe sa oznakama kluba, a transferi igrača i novi ugovori su blokirani do maja kada će odluka biti revidirana.

Кlub je zatražio da na snazi ostane privremena licenca za rad usljed zabrinutosti da neće moći da završi sezonu.

"Hjundai" je posljednji u nizu ugovora bez kojih je "Čelzi" ostao u proteklih nekoliko dana. Sličnu odluku dinijela je i kompanija "Tri".

Odbor Prve fudbalske lige Engleske diskvalifikovao je juče Abramoviča sa pozicije direktora i vlasnika kluba "Čelzi" iz Londona, pošto se našao na listi sankcionisanih koju su sastavile britanske vlasti zbog sukoba u Ukrajini.

Abramovič je krajem prošlog mjeseca saopštio da predaje upravljanje klubom povjerenicima "Čelzijeve" dobrotvorne fondacije.

Fudbalski klub "Čelzi"je od 2003. godine u vlasništvu Abramoviča i to je do sada najuspješniji period u istoriji kluba tokom kojeg su osvojili pet prvenstava Engleske i dva puta "Ligu šampiona".

(Srna/ foto: BeSoccer)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Jo Jorgensen.

13.03.2022 13:54

A uzalud. Slede socioloski dinamo limovi tamo gdje socialnost stvara probleme i gdje se ne moze brez smatranja civila za stoku. Dakle u zapadnim politikama.

ODGOVORITE
Name

Ribanje zapada.

13.03.2022 13:56

Tek smo sa tim milenijskim stakorima poceli. Ne odnosi se na normalan svijet. Vec na zapadnu politiku izvoza nenormalnih, od kojih su prvi i sami zapadni politicari.

ODGOVORITE
Name

Prnjavor

13.03.2022 16:29

Ccc,nema veze,tu su pametni svrbijanci,braća..sad će oni da pomognu russkom bratu Avramoviću i da mu sponzorišu klub.I njega financiski pomognu..jesu braća ili nisu.A vidimo da su i svi svrbi potrčali u bratsku,pravoslavnu,bogatu i moćnu Russiju,i kod cara Putina..neće niko na truli,propali Zapad,,u ove germansko vatikanske,katolicke zemlje,gde su pederi,da puse Hansu za srezonske,6mjeseci papire..moralni i dosledni bas ko što im njihovo vjersko i političko ubeđenje nalaže..hahahahahahahahaha SLAVA UKRAINI,HEROJIMA SLAVA

ODGOVORITE