Mačvan: Izostanci ne smiju da budu izgovor!

Milan Mačvan, reprezentativac Srbije i igrač minhenskog Bajerna, kaže za b92. net da izostanci igrača ne smeju da budu izgovor na putu ka Svetskom prvenstvu.

Košarka 22.11.2017 | 14:30
Mačvan: Izostanci ne smiju da budu izgovor!
"Iskreno, nisam umoran. Imali smo utakmicu u nemačkom prvenstvu u nedelju. U ponedeljak sam odmarao, pa danas polako da napravimo uvod, da se upoznamo i da se spremimo za ono što nas čeka u petak", počeo je Mačvan priču za b92.net.

Reprezentativci su se okupili u utorak u podne, a prvu utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo igraju protiv Austrije u petak od 20 sati u hali "Aleksandar Nikolić", dok ih u ponedeljak čeka okršaj sa Gruzijom, u istoj hali.

"Očekujemo pobede u obe utakmice. Sigurno da nema vremena za upoznavanje, uigravanje i ostale prateće elemente, ali uz pozitivnu atmosferu i podršku publike možemo do dva trijumfa, što je svakako najbitnije", smatra kapiten 'Orlova', koji tu funkciju obavlja u odsustvu Miloša Teodosića.

Selektor Aleksandar Đorđević neće moći da računa na igrače iz Evrolige u spomenutim susretima, zbog poznatog sukoba FIBA i ULEB, dok Stefana Jovića neće biti jer se oporavlja od povrede šake, kao i Vladimira Lučića koji se teže povredio.

"Razgovarao sam sa selektorom na tu temu, nešto sam i video kroz medije. Poznajem sve saigrače, dobri su momci i mislim da će ovo biti jedna dobra ekipa. U svakom slučaju, verujem da ne bi trebalo da bude problema da se zabeleže obe pobede. Iako rivali nisu iz društva vodećih evropskih selekcija, treba ih shvatiti ozbiljno, spremiti se za ono što nas čeka", rekao je Mačvan i nastavio:

"Ima dosta mladih igrača na spisku, sa Đorđem Gagićem i Milenkom Tepićem sam igrao, dobro znam i Savu Lešića, protiv Stefana Pena sam igrao pre nekog vremena u nemačkom prvenstvu, Iliju Đokovića znam i FMP Železnika... Kao što sam i rekao, momci su dobri i neće biti problema. Samo da uspostavimo radnu atmosferu od prvog dana, jer nemamo previše vremena, kako bi bilo sve kako treba do petka".

Posle propuštenog Evropskog prvenstva prošlog leta, u sastav se vraća Miroslav Raduljica, što je Milanu posebno drago.

"Vraća se Radulja i baš mi je drago da je stigao, tu su i Birča (Stefan Birčević), Simonović (Marko)... Sigurno je da ima više izostataka, ali to ne sme da bude izgovor, odnosno problem za ono što nas čeka", zaključio je Mačvan priču za b92.net.

Spisak 'Orlova':

Stefan Peno (Alba)
Ilija Đoković (Borac Čačak)
Milenko Tepić (Brindizi)
Aleksa Radanov (FMP)
Aleksa Avramović (Vareze)
Ivan Paunić (Tofaš)
Vanja Marinković (Partizan)
Dejan Todorović (Bilbao)
Marko Simonović (Zenit)
Milan Mačvan (Bajern)
Sava Lešić (Otinger)
Stefan Birčević (Istanbul)
Miroslav Raduljica (Đangsu)
Đorđe Gagić (Ješilgirešun)

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar