Kupili ga za 5, prodali za 35!

Entoni Modest postaje najskuplji fudbaler u istoriji Kelna!

Fudbal 22.06.2017 | 10:00
Kupili ga za 5, prodali za 35!
Gotovo je! Jedan od najefikasnijih napadača u nedavno okončanoj sezoni Bundeslige Entoni Modest (29) karijeru nastavlja u Kini.

Strelac 25 golova na nemačkim terenima prošle godine postaće ujedno i najskuplja prodaja Kelna u istoriji ovog kluba (pre njega to je bio Lukas Podolski koji je otišao u Arsenal za 15.000.000), pošto će se preseliti u redove Tijenđina za obeštećenje od čak 35.000.000 evra.

Sjajan posao Jarčeva, koji su se odrekli najboljeg strelca za čak sedam puta veću svotu od one za koju su ga kupili od Hofenhajma u leto 2015. godine (5.000.000 evra) nakon čega je visoki Francuz eksplodirao u crveno-belom dresu Kelna. 

I sam Modest je fantastično prošao u ovom poslu, pošto će u ekipi koju trenira Fabio Kanavaro, a za koju nastupa Aksel Vitsel zarađivati ravno 10.000.000 evra godišnje, što je lova koju ne bi mogao nikada da dobije u Kelnu. Transfer Modesta na Daleki istok realizovan je proteklih nedelja dok su Jarčevi boravili na turneji u najmnogoljudnijoj zemlji sveta, kada se Francuz pokazao pred novim poslodavcima.

Tijenđin je dugo pratio Modesta, a nakon što je u januaru Keln odbio inicijalnu ponudu ovog tima od 30.000.000, letnji prelazni rok doneo nam je realizaciju transfera iskusnog napadača. Istovremeno, odlazak Entonija Modesta u Kinu usloviće i domino efekat u još dva bundesligaška kluba.

Kao zamenu za Francuza, čelnici Kelna bi rado videli od leta napadača Majnca Džona Kordobu, ali taj posao može biti realizovan tek nakon što ovaj tim dovede zamenu za sjajnog Kolumbijca. U Majncu bi voleli da vide u špicu Austrijanca Mihaela Gregoriča iz Hamburgera, a čim ga otkupe za oko 5.000.000 od Dinosaurusa poslaće Kordobu među Jarčeve, gde će imati idealnu priliku da iskaže golgeterske kvalitete kako u Bundesligi, tako i u Ligi Evrope.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar