Kup: Zvezda već u finalu! Čuka razbijen sa 4:1!

Ovo već liči na šampiona: Zvezda ugasila svetlo na Banovom brdu i overila finale kupa! Crveno-beli furioznom igrom deklasirali Čukarički sa 4:1 u prvom meču polufinala Kupa Srbije.

Fudbal 26.04.2017 | 18:30
Kup: Zvezda već u finalu! Čuka razbijen sa 4:1!
Ovo već liči na šampiona. Onog iz prethodne godine koji je postavljao standarde i nabijao rogove ljubomore svim rivalima u Superligi. Crvena zvezde, celog proleća ušuškana u kožu pitomog i beskrvnog jagnjeta, pretvorila se na Banovom brdu u dvoglavu aždaju. Furioznom igrom tim sa Marakane je deklasirao u prvom meču polufinala Kupa Srbije ekipu Čukaričkog sa 4:1 i zakazao borbu za trofej 27. maja u Novom Sadu. Revanš će biti samo puka formalnost i prilika da šansu dobiju igrači iz drugog plana.

Jesu Brđani podbacili na kub, negde je balon energije Nenada Lalatovića pukao, ali konačno je i Crvena zvezda igrala fudbala. I zadovoljila fudbalskim gurmanlukom apetit navijača. Zvezda je posle dužeg vremena ima brdo pozitivnih komponenata: kreativan vezni red, krila koja to nisu samo na papiru... Prisustvo Slavoljuba Srnića ojačalo je i krhke noge Srđana Plavšića čija je brzina bila linearna jednačina za defanzivce Čukaričkog. Imala je raznovrsnost u napadu i tandemsku igru koju je u golove znao da pretvara Ričmond Boaći. Dovoljno da sravni Banovo brdo i sa obe noge zakorači u salon finala kupa. Inače, taj trofej se na Marakani čeka još od 2012. godine i kruševačkog duela sa Borcem iz Čačka.



U najkraćem - vrlo lep dan za navijače Crvene zvezde i nada da nije u pitanju samo izolovan pozitivan incident, nego možda i dokaz da su Mičel Donald i Damijan Le Talekpodigli nivo forme. Najbolja pozivnica za odlučuje šampionske borbe, pošto su fanovi kluba sa Marakane već početkom drugog poluvremena euforično skandirali: “Dupla kruna, ole”.

Transfuzija stručnog štaba Crvene zvezde personifikovana kroz povratak SlavoljubaSrnića i rekovalescenta Dušana Anđelkovića u startnu postavu, oživela je lenju i umornu igru srpskog šampiona. Tako svojstvenu za prethodni period. Ponovo je Srđan Plavšićdejstvovao na omiljenom delu terena i u tandemu sa Markom Petkovićem, dok su potpomognuti energijom Gelora Kange konačno “očepili” Damjan Le Talek i MičelDonald.

Trener Brđana Nenad Lalatović pokušao je energijom, kao i u prvenstvenom meču, da lomi i slomi papirnatog favorita, ali ta želja domaćeg tima otopila se na beogradskom prolećnom suncu kao led u viskiju. Ekspresno. Od Čukaričkog smo samo videli dva bespotrebna i neartikulisana starta Ognjena Ožegovića, a potom je Crvena zvezda na Banovom brdu ugasila svetlo. Tim Nenada Lalatovića nije mogao da opipa svetlost, niti da pipne loptu. Brđani su bili omađijani sjajnom tandemskom igrom Plavšića i Petkovićai sitnim pasovima Zvezdinog trozubca.

Sve je počelo po zlu za domaćina posle savršenog centaršuta Anđelkovića koji DamijanLe Talek nije mogao da ne pretvori u pogodak. Dotadašnja, bar prividna, ravnoteža, pretvorila se u Zvezdinu igrariju sa rivalima koji su lutali u međuprostoru. Čukarički nije znao gde bije, pošto je Zvezda udarala na raznovrsne načine i iz svih pozicija. KolikoPlavšiću prija Petković i obrnuto videli smo kod pogotka Ričmonda Boaćija u 19.minutu. Ime prvog finaliste već tada je bilo ispisano, ali Atomski Mravi i Zvezda nisu želeli da stanu.

Crveno-beli su tražili izgubljeno samopouzdanje i davno izgubljeni identitet šampionske igre, dok je Plavšić na proste činioce rastavljao odbranu Čukaričkog. Čisto da potvrdi da je ovog proleća najkontretniji igrač Crvene zvezde. Crveno-beli su se do poluvremena upisali još dva puta u strelce (autogol i još jednom Boaći), a Brđani su posle mataJovanovića mogli da se udaraju u zadnjicu. Za indolentnost i taktičku izgubljenost, igru bez glave i repa, mogli su da budu nagrđeni za sva vremena. Možda i da za 45 minuta pomere negativnu granicu generacije iz 2015. godine koja je od kluba sa Marakane primilila sedam golova.

Nastavak je protekao u rutinskom odrađivanju posla. Čukarički je bio ravnopravan, čak povremeno i bolji. Zvezda se čuvala za predstojeće izazove.

ČUKARIČKI - C. ZVEZDA 1:4 (1:4)
/Jovanović 40 - Le Talek 12/, Boaći 19, 39, Đurić 33ag/ 

Čukarički (4-2-3-1): Petrić - Jovanović, Đurić, Lagator, Bogosavac - Srnić, Obradović - Bojić, Kajević (Jevtić), Jovanović (Radonjić) - Ožegović. Klupa: Pajović, Jevtić, Matić, Kopitović, Radonjić, Milojević, Radić.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Manojlović - Petković, Frimpong (Poletanović), Luković, Anđelković (Ristić) - Le Talek, Donald - Srnić, Kanga (Adžić), Plavšić - Boaći. Klupa: Kahriman, Ruiz, Milijaš, Adžić, Ristić, Sikimić, Poletanović. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar