Уторак и посебна сједница - регулисање односа РС и ФБиХ

Колегијум Народне скупштине Републике Српске усвојио је данас Коначан приједлог дневног реда Десете редовне сједнице од 20 тачака.

Република Српска 01.07.2024 | 13:13
Уторак и посебна сједница - регулисање односа РС и ФБиХ

Одлучено је да 14. посебна сједница,са једном тачком предложеног дневног реда: Информација о потреби покретања процедуре регулисања односа Републике Српске и Федерације БиХ у складу са Дејтонским споразумом и међународним актима, приједлог народних посланика, буде одржана одмах по окончању Десете редовне сједнице. 

Колегијум је прихватио приједлог предсједника Народне скупштине др Ненада Стевандића да Свечана сједница Народне скупштине Републике Српске, са једном тачком предложеног дневног реда: Обраћање предсједнице Народне скупштине Републике Србије Ане Брнабић, почне у уторак, 9. јула 2024. године, а да се по њеном окончању настави Десета редовна сједница. 

Предложени дневни ред Десете редовне сједнице допуњен је на захтјев Владе Републике Српске са три тачке: Приједлог закона о допуни Закона о банкама Републике Српске - по хитном поступку, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о Инвестиционо развојној банци Републике Српске - по хитном поступку и Приједлог закона о допуни Закона о унутрашњем платном промету - по хитном поступку.

О ове три тачке водиће се обједињена расправа. 

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

САСА

01.07.2024 13:32

Хоце ли ИРБ фозволити отварање рацуна санкционисаним субјектима и лицима ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранци

01.07.2024 14:08

Има ли непосебних сједница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КастелБЛ

01.07.2024 14:55

Беспослицар измисле тему а онда мјесецима дрзи РАЈУ у РС на леру. Никсиц је реко а какав је мозе и пореци да цим заприми ту глупост о мирном раздрузењу да це га прослиједити тузиластву Е онда је Кајгана на ватри.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан за КастелБЛ

01.07.2024 17:38

То је Никшић изговорио да неби остао глув на постављено питање новинара! Лупио је као максим по дивизији јер какве везе има Тужилаштво са питањима о којима одлучују грађани јер право на самоопредјељење по Међ.пакту о грађ.и полит.правима има сваки народ! Наравно да нема никакве везе Тужилаштво са тим! У суштини то је јако коректна геста јер се говори о мирном раздруживању које би било од највеће користи за већински народ у Федерацији БиХ јер их акутуелне политичке елите са Западу неби могли више користити као топовско месо!

Name

Ненад-Нострадамус

01.07.2024 15:22

О каквим сада односима па зар није раздрузивање.Зар опет боље бити ентитет у БиХ него провинција у Србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аћим

01.07.2024 15:30

Нисам вјеровао да ми имамо толико будала и сваки дан све више и више их има.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хмм

01.07.2024 19:06

Ста је било сбанком српске покрадено нико није одговарао