Utorak i posebna sjednica - regulisanje odnosa RS i FBiH

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske usvojio je danas Konačan prijedlog dnevnog reda Desete redovne sjednice od 20 tačaka.

Republika Srpska 01.07.2024 | 13:13
Utorak i posebna sjednica - regulisanje odnosa RS i FBiH

Odlučeno je da 14. posebna sjednica,sa jednom tačkom predloženog dnevnog reda: Informacija o potrebi pokretanja procedure regulisanja odnosa Republike Srpske i Federacije BiH u skladu sa Dejtonskim sporazumom i međunarodnim aktima, prijedlog narodnih poslanika, bude održana odmah po okončanju Desete redovne sjednice. 

Kolegijum je prihvatio prijedlog predsjednika Narodne skupštine dr Nenada Stevandića da Svečana sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, sa jednom tačkom predloženog dnevnog reda: Obraćanje predsjednice Narodne skupštine Republike Srbije Ane Brnabić, počne u utorak, 9. jula 2024. godine, a da se po njenom okončanju nastavi Deseta redovna sjednica. 

Predloženi dnevni red Desete redovne sjednice dopunjen je na zahtjev Vlade Republike Srpske sa tri tačke: Prijedlog zakona o dopuni Zakona o bankama Republike Srpske - po hitnom postupku, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Investiciono razvojnoj banci Republike Srpske - po hitnom postupku i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o unutrašnjem platnom prometu - po hitnom postupku.

O ove tri tačke vodiće se objedinjena rasprava. 

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

SASA

01.07.2024 13:32

Hoce li IRB fozvoliti otvaranje racuna sankcionisanim subjektima i licima ?

ODGOVORITE
Name

Branci

01.07.2024 14:08

Ima li neposebnih sjednica.

ODGOVORITE
Name

KastelBL

01.07.2024 14:55

Besposlicar izmisle temu a onda mjesecima drzi RAJU u RS na leru. Niksic je reko a kakav je moze i poreci da cim zaprimi tu glupost o mirnom razdruzenju da ce ga proslijediti tuzilastvu E onda je Kajgana na vatri.

ODGOVORITE
Name

Milan za KastelBL

01.07.2024 17:38

To je Nikšić izgovorio da nebi ostao gluv na postavljeno pitanje novinara! Lupio je kao maksim po diviziji jer kakve veze ima Tužilaštvo sa pitanjima o kojima odlučuju građani jer pravo na samoopredjeljenje po Međ.paktu o građ.i polit.pravima ima svaki narod! Naravno da nema nikakve veze Tužilaštvo sa tim! U suštini to je jako korektna gesta jer se govori o mirnom razdruživanju koje bi bilo od najveće koristi za većinski narod u Federaciji BiH jer ih akutuelne političke elite sa Zapadu nebi mogli više koristiti kao topovsko meso!

Name

Nenad-Nostradamus

01.07.2024 15:22

O kakvim sada odnosima pa zar nije razdruzivanje.Zar opet bolje biti entitet u BiH nego provincija u Srbiji.

ODGOVORITE
Name

aćim

01.07.2024 15:30

Nisam vjerovao da mi imamo toliko budala i svaki dan sve više i više ih ima.

ODGOVORITE
Name

Hmm

01.07.2024 19:06

Sta je bilo sbankom srpske pokradeno niko nije odgovarao