Промјенљиво и нестабилно вријеме са пљусковима

- У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити умјерено до претежно облачно и нестабилно вријеме са локалним пљусковима и грмљавином, јачи пљускови се очекују у послијеподневним часовима када је могућа и локална појава града.

Босна и Херцеговина 25.06.2024 | 08:53
Промјенљиво и нестабилно вријеме са пљусковима

Током јутра понегдје уз ријеке и по котлинама могућа је пролазна магла, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Падавине ће према вечери и ноћи на сриједу постепено престајати, док је само локално на сјеверу могућа пролазна киша и пљусак са грмљавином.

На крајњем југу током већег дијела дана биће промјенљиво уз смјену сунчаних и облачних периода уз повремено пролазну кишу и пљускове са грмљавином. Према вечери и у ноћи на сриједу доћи ће до јачег наоблачења које ће условити мјестимично пролазну кишу и пљусак.

Дуваће слаб до умјерен сјеверни до сјевероисточни вјетар, касније током дана промјенљив, у зони фронта повремено и појачан, док ће у Херцеговини бити слаб до умјерен југозападни.

Дневна температура ваздуха биће од 23 на југозападу до 32 на сјевероистоку и крајњем југу, у вишим предјелима од 21 степен Целзијусов.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос је умјерено до претежно облачно вријеме, а локални пљускови регистровани су на подручју Крајине.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Хан Пијесак и Чемерно 14, Соколац 16, Мркоњић Град, Рибник и Травник 17, Нови Град, Рудо и Тузла 18, Бањалука, Бијељина и Сарајево 19, Приједор, Брчко и Зеница 20, Билећа 21, Требиње 22, те Неум 25 степени Целзијусових. 

(Срна) Фото: Профимедиа

 

Коментари / 0

Оставите коментар