У италијанском селу од 46 становника 30 кандидата за локалне изборе

У селу ИнгријИ у Италији од 46 становника њих 30 су кандидати за локлане изборе …Последњи пут када се Игор Де Сантис кандидовао за градоначелника Ингрије, малог села окруженог шумама и планинама у близини Торина,однео је лаку убедљиву победу. Али он се суочава са тешким изазовом у својој кандидатури за четврти мандат, након што се његова мајка придружила ривалском табору.

Занимљивости 03.06.2024 | 15:51
У италијанском селу од 46 становника 30 кандидата за локалне изборе

Ингриа, једно од најмањих села у Италији, има 46 становника и још 26 људи, регистрованих за гласање из иностранства, чини бирачко тело.

42-годишњи Де Сантис, води администрацију од 2009. и очекивао је конкуренцију у трци за градоначелника од опозиционог одборника, 70-годишњег Рената Полета. Ситуација се закомпликовала када је Стефано Венути, Милановац који има други дом у Ингрији, бацио шешир у ринг. “Нисмо то очекивали”, рекао је Де Сант.

А онда је микро-трка у потпуности прекинута тако што је Полетто објавио да је обезбедио подршку Де Сантисове мајке, Милене Кросасо, и да ју је предложио за место одборника на гласању за избор новог вец́а 8-9. део листе која се састоји од девет жена и једног мушкарца. Укупно, 30 људи – око две трец́ине становника села – сада се такмичи за позиције одборника

“Замолио сам мајку да ми се придружи, али након што је видела да су на Полетовој листи углавном жене, одлучила је да иде са њима“, рекао је Де Сантис. “Сви су то волонтери који су заиста напорно радили за село.”

Кросасо је рекла да ривалство нец́е утицати на породични склад.”И мој син и ја желимо најбоље за заједницу и ово је прилика да дамо глас женским тачкама гледишта без слабљења породичних веза“, рекла је она извештава Гардијан.

Ингриа се налази у италијанској долини Соана и има сличне проблеме као и друга планинска села, као што су депопулација, оскудне услуге и изазови са снегом током зиме. Од 2022. године, када је проглашено за једно од „најлепших“ села у Италији, морало се суочити и са порастом туризма.

„Дошло је до невероватног скока и то морамо да решимо. Мало је становника, али много других куц́а. Наш главни циљ је да сачувамо лепоту Ингрије.” рекао је Де Сантис.

Де Сантис, чији је деда био градоначелник Ингрије 30 година, рекао је да је „оптимиста“ да може да победи.

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар