Sarajevo: Stariji brat pucao u brata i njegovu ženu

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica došao je u sarajevsko naselje Širokača gdje se sinoć dogodila tragedija u kojoj su stradale tri osobe. Na mjestu je bio i svjedok koji je ispričao stravične detalje.

Bosna i Hercegovina 28.06.2024 | 10:40
Sarajevo: Stariji brat pucao u brata i njegovu ženu

Komšija koji je svjedočio svemu kazao je kako je to bila to problematična porodica.

“Prvo su se čuli pucnji, jedno šest pucnjeva. Poslije toga čujem galamu. Izašli smo, moja kćerka je gledala kroz prozor. Stariji brat je skupio mlađeg brata i snahu i pucao u noge. Onda su se zatvorili. Policija ga je molila da izađe. On je govorio da ima bombu i da će je aktivirati. Žena je vikala upomoć. Uslijedila je eksplozija, a potom i požar”, rekao je svjedok Sead Zubčević.

Navodi kako su specijalni i policija pregovarali s njim dugo, ali da nije bilo pomoći.

“Govorio je nemojte prilaziti imamo bombu. Ne znam šta se u bašti dešavalo”, kazao je.

Dodao je kako problemi između braće traju dugo. Istakao je kako je naselje inače vrlo mirno i da nikada nisu imali problema.

Ministar Katica je izjavio kako su u toku uviđajne radnje te da ne može iznositi detalje slučaja.

“Zabrinjava nas činjenica da je došlo do smrti naših građana ovdje. Pustićemo policiju da radi svoj posao. Dobro je da su brzo došli vatrogasci koji su spriječili širenje vatrene stihije. Poručujem građanima, policija je ovdje i radi svoj posao”, rekao je Katica.

Ističe kako su ovo izdvojeni slučajevi i da policija nije mogla prevenirati.

“Ovo su izdvojeni slučajevi koji imaju svoje karakteristike i ni po čemu nisu povezani. Očigledno je da se radi o nečemu što je gotovo vjerovatno porodične prirode. Pitanje je koliko tu policija može preventivno djelovati. Mi poduzimamo preventivne radnje na području cijelog KS i informisali smo javnost da smo gotovo 200 objekata kontrolisali u posljednjih pet mjeseci, oduzeli 124 vozila, mnoštvo vatrenog oružja i eksplozivnih napravca. Ne možete u potpunosti prevenirati ovakva krivična djela posebno porodične tragedije”, rekao je Katica.

Novalić: U toku je uviđaj

Mersiha Novalić, portpatorlka MUP-a KS iznijela je detalje radnji koje se treunuto vrše.

“Uviđajem i uviđajnom ekipom rukovodi dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj obavljaju pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz prisustvo stalnih sudskih vještaka medicinske struke, balistike, kontradiverzine zaštite, vještaka za biološka vještačenja, te vještaka protivpožarne zaštite. O identitetu stradalih i načinu nastupanja njihove smrti nije moguće govoriti, sve dok se ne završe uviđajne i druge radnje dokazivanja koje je naložila postupajuća tužiteljica”, rekla je Novalić.

(N1) Foto: N1

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Ma krasno

28.06.2024 12:00

problematična porodica koja je prijavljivana policiji više put naravno policija nikad nije reagirala i sad ovaj priča šuplju priču!

ODGOVORITE
Name

re

28.06.2024 12:32

St ocekivati kad mediji u muslimansko hrvatkoj federaciji 30 god od rata i dalje sire ratnu propagandu,plus bijeda i neimastina ,nesigurnost u svakom pogledu narod je istrumatiziran

Name

@ RE

28.06.2024 12:51

Jarane jesi ti neki komicar hahahahahah

Name

re za re

28.06.2024 12:53

prebaci jado na RTRS samo jedan dan pa se uvjeri sta je huskanje.Ni tvoji nisu pošteđeni.

Name

Kod Bošnjaka se manje

28.06.2024 12:54

...desava ovakvih stvari, ali u tzv rs su učestali a vi se i dalje kurčite da ste neka snaga? Ma vas nema nigdje! Vi ćete sami sebe poubijati i samo nastavite tako!

Name

Re: re

28.06.2024 13:13

Nema to nikakve veze s ratom i tim glupostima. Da nije bila bomba, iskoristio bi kuhinjski nož ili bilo šta drugo. Problem je u psihičkom rasulu široke populacije, pa kad je još sve to potpaljeno alkoholizmom, tu pomoći nema. Znam za najmanje 4 slične situacije u bližoj ili široj rodbini ili među komšilukom i samo je pitanje vremena kad će ovako da osvane u crnim vijestima. Isto policija puno puta kao nešto intervenisala i ono se nastavlja. Možda jedino pokušavati s psihijatrijskim pristupom, ali zaboli uvo psihijatre, oni samo prepisuju kesu kojekakvih droga i sledeći! Centri za socijalni rad su leglo parazita koji ništa ne rade i to bi bilo najpametnije raspustiti, a te pare preusmjeriti na nekakve konkretne akcije na terenu. E, ali ko će to postići...

Name

Slovenac

28.06.2024 12:48

Jest bolje kod nas u Srpskoj i Srbiji

ODGOVORITE
Name

Marina

28.06.2024 13:46

Kome je u interesu da se ne donese Zakon o psihickom nasilju... Dokle policiji prijavljivati devijantna ponasanja pojedinaca a da oni nemaju mehanizama da se, kao prvo zastiti zrtava, kao drugo da se sa takvim osobama radi i da nema pravo da se opire?

ODGOVORITE
Name

Re Marina

28.06.2024 15:54

Pa valjda Dodiku, jer bi on prvi u corku.