Kako Srbija može u osminu finala EP, a ovo su kalkulacije

Fudbaleri Srbije odigrali su nerješeno sa Slovenijom – 1:1 u drugom kolu grupe C na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. Luka Jović je golom u finišu duela sačuvao nadu "orlovima" da mogu do eliminacione faze.

Sport 20.06.2024 | 21:00
Kako Srbija može u osminu finala EP, a ovo su kalkulacije

Fudbalska reprezentacija Srbije će nakon, u poslednjem minutu izborenog remija protiv Slovenije, ponovo sama odlučivati o svojoj sudbini u nastavku evropskog fudbalskog prvenstva.

Nakon dobre partije i lošeg rezultata protiv Engleske, govorilo se o nedostatku sreće, a uslijedilo je loše izdanje i spas u nadoknadnom vremenu, a junak ove utakmice svakako je bio Luka Jović.

“Iskren da budem, drago mi je zbog gola, ali bio bih srećniji da smo pobedili 3:0, a da sam ja ostao celu utakmicu na klupi. -Ali hvala Bogu, izjednačili smo I ostaje ta poslednja utakmica u grupi I sada moramo da se borimo za prolaz u narednu rundu I naravno da se pripremimo što bolje za sledeću utakmicu”, rekao je Jović neposredno posle meča.

Utakmicu Srbija – Slovanija u Minhenu pratio je veliki broj navijača iz Srpske i Srbije, a oni koji nisu mogli da otputuju tamo, danas su, uprkos nesnosnoj vrućini, napunili bašte kafića.

Nervoza i strepnja, a posle primljenog gola dobrim dijelom razočaranje na licima vjernih navijača, a onda, kada je izgledalo da je sve gotovo - grom iz vedra neba i tračak nade.

Narednu utakmicu reprezentacija Srbije igra protiv Danske, koja je iznenadila Engleze, odigravši 1:1.

Meč nade igra se u utorak, 25. juna, takođe u Minhenu, a za prolazak dalje srpskoj reprezentaciji neophodna je isključivo pobjeda.

Nakon dva odigrana kola Engleska je prva sa 4 boda.

Danska i Slovenija imaju po 2 boda.

Srbija je posljednja sa jednim bodom.

Situacija za " Orlove je kristalno jasna, Srbiju samo pobjeda protiv Danske vodi u osminu finala.

(BN) Foto: RTS

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Nenad-Nostradamus

20.06.2024 21:31

Ne igraju lose u zadnjih 30 godina nikada bolje nisu igrali.Za uspjeh im nedostaje vise srece,a protivnik da ima malo srece.Mislim da vise treba da igra Birmancevic i Samardzic

ODGOVORITE
Name

Alo

20.06.2024 22:12

Ova ekipa ko i ostale,nece dalje moci,od pobijede nema nista. Tromo ,nepovezano. Ovo je kraj.

Name

Žiljevo

20.06.2024 21:59

I ako Srbija pobijedi Dansku, nije sigurno druga, jer ako Slovenije pobijedi Engiesku, onda bi oni bili prvi sa 5 bodova, a Engleska bi bila druga sa 4 boda, jer je dobila Srbiju.

ODGOVORITE
Name

Gg

20.06.2024 23:47

Ali ako engleska izgubi, onda srbija ne prolazi

ODGOVORITE