Švajcarci slavili, Mađari ostali bez bodova na EP

U prvom kolu grupe A, fudbaleri Švajcarske pobedili su Mađarsku rezultatom 3:1 i tako došli do prvih bodova na Evropskom prvenstvu!

Sport 15.06.2024 | 16:59
Švajcarci slavili, Mađari ostali bez bodova na EP

Švajcarci su bili bolji rival tokom većeg dela igre i poptuno zasluženo došli do tri boda, pa se sada nalaze na drugoj poziciji u grupi, odmah iza Nemačke koja je sinoć deklasirala Škotsku ubedljivim rezultatom 5:1.

Krenuli su danas i jedni i drugi žestoko od samog starta, delovalo je da se Mađari nisu uplašili protivnika, izašli su visoko, stvorli su nekoliko šansi na početku ali se njihova igra potpuno raspala u nastavku!

Švajcarci su preuzeli kontrolu na terenu, krenuli su ofanzivu i takvu igru su krunisali golom u 13. minutu. Posle sjajne asistencije Ebišera, Dua je mirno odreagova i rutinski završio posao ispred Zomera. Sudija Vinčić je najpre svirao ofsajd, ali je nakon intervencije iz VAR sobe gol priznat!

Od tog momenta, Mađari su bili potpuno neprimetni na terenu i bilo je pitanje momenta kada će Švajcarci duplirati svoju prednost.

A to je moglo da se desi već u 20. minutu, kada se Vargas našao sam ispred protivničkog golmana, bocnuo je loptu ali je golman Guljaši uspeo da skrene loptu u korner!

Nastavio se presing Švajcaraca, preživeli su Mađari nalet rivala, ali su ipak poklekli u samom finišu prvog dela igre. Igrao se 45. minut kada su Švajcarci potpuno zasluženo poveli sa 2:0, a u strelce se upisao Ebišer, fantastičnim pogotkom sa vrha šesnaesterca.

Ipak, u drugom poluvremenu Mađari su "živnuli" na terenu i krenuli na sve ili ništa. Želeli su što pre da smanje zaostatak i to su mogli da urade u 63. minutu kada je Varga glavom promašio zicer, što je ujedno bila i najbolja šansa za Mađarsku do tog momenta.

A onda, tri minuta kasnije sjajni napadač se iskupio za promašaj i to na najbolji mogući način, pošto je iskoristio nepažnju provičkih štopera i zatresao mrežu Švajcarske. Varga je pobegao protivnicima, iskoristio lep centaršut i rutinski matirao Zomera!

Nastavila se inicijativa Mađara, videli su da mogu i želeli su da što pre stignu do izjednačenja, ali to nisu uspeli da ostvare.

Nisu iskoristili svoje šanse, što je kasnio sjajni Embolo koji je u trećem minutu sudijske nadoknade iskoristio grešku protvičkog igrača i na rutinski način stavio tačku na ovu utakmicu.

(Kurir)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Orao od prstiju

15.06.2024 20:58

Svaka čast, Švajcarci! Ðerdani od Granita se nižu! Prst u prst stane da orlove prave! Urime! Viel Grüß! 🇦🇱🇧🇦🇨🇭🇽🇰

ODGOVORITE
Name

Василије 1

17.06.2024 09:57

Навијао сам за Мађарску, жао ми је што је изгубила. Желим јој много успјеха у следећим утакмицама.

ODGOVORITE