Вишеград: Пчеларима подијељни старт пакети

Удружење пчелара Вишеград наставило је да помаже пчеларе почетнике новим пчелињим друштвима како би на тај начин подспјешило масовност ове асоцијације грађана и повећало број кошница на пчелињацима.

Република Српска 01.07.2024 | 13:24
Вишеград: Пчеларима подијељни старт пакети

Након прошлогодишње подјеле 10 ројева са кошницама почетницима у пчеларству овај пут је Удружење конкурисало на општински пројекат развоја руралних средина  и сакупило  средства у износу од  5.600 КМ, од чега је општина обезбједила 4.000 а вишеградско удружење 1.600 КМ. 

„Подијелили смо 20 ројева у новим кошницама будућим пчеларима или оним који су и прошле године добили стартер пакете. За почетнике ћемо организовати и обуку а искусни пчелари су увијек на располагању за интервенције и пружање практичних савјета", рекао је предсједник удружења пчелара Вишеград Александар Масал.

На подјели пакета је речено да радује чињеница да је медју добитницима ројева и пет жена јер је ријеткост да се припаднице љепшег пола баве пчеларством. 

Удружење пчелара Вишеград има на списку 86 чланова који располажу са 2.200 кошница. Пројена је да је тридесетак пчелара ван  удружења. 

(БН) Фото: БН

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

хахахахихихихохохо

01.07.2024 14:45

на све начине најгори начелник општине Вишеград,покушава да се дограби мандата.Ни ово до сада није заслужио.Али добро,све незаслужено или присједне или пропадне.

ОДГОВОРИТЕ