Beogradu se nudi učešće u istrazi

Kosovski tužilac Šućri Sulja, koji vodi istragu o ubistvu Olivera Ivanovića, najavio je da će u ponedeljak biti objavljeni prvi rezultati istrage, uključujući snimke sigurnosnih kamera, detalje o zapaljenom automobilu kao i forenzičke dokaze, javljaju kosovski mediji. Priština je, putem Interpola, prosledila zahtev Beogradu za saradnju i razmenu informacija, kaže zamenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova Milan Radojević.

Srbija 19.01.2018 | 20:00
Beogradu se nudi učešće u istrazi
"Intenzivno radimo na istrazi ubistva Olivera Ivanovića. Očekujemo da će rezultati istrage u vezi sa snimcima sigurnosnih kamera, pregleda vozila i forenzički izveštaj biti objavljeni u ponedeljak", rekao je kosovski tužilac Šućri Sulja.

Sulja je naveo i da će u izveštaj biti uključene i izjave svedoka.

U međuvremenu, zamenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova Milan Radojević rekao je da je kosovska policija otvorena za saradnju radi rasvetljavanja ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića.

Radojević je, u izjavi za Radio Kosovo 2, program na srpskom jeziku, rekao da je kosovski MUP tim povodom, putem Interpola, prosledio zahtev Srbiji za saradnju i razmenu informacija.

Ovo je najnovija u nizu izjava političara iz Prištine koji, navodno, nude saradnju srpskim državnim organima u rasvetljavanju ubistva, ali se sve te ponude odnose isključivo na razmenu informacija, a ne na učešće u istrazi, što je Beograd tražio.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj sinoć je rekao da Euleks i Unmik nisu nadležni da odobre srpskim organima učešće u istrazi o ubistvu Ivanovića. Istakao je da je za takvu dozvolu isključivo nadležna Priština, a da on nalog za to nije dao.

Radojević napominje da je do sada već ispitano više svedoka.

"Trenutno, policija radi na analizi dokaza i prikupljenog materijala sa lica mesta, takođe se radi i na obradi video-nazora koji je prikupljen sa mesta uviđaja. MUP je spreman na saradnju sa svim službama koje mogu da pomognu u rasvetljavanju ovog ubistva. U tom smislu, kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova je preko kancelarije Interpola u Prištini uputilo zahtev MUP-u Srbije za dobijanje određenih informacija koje bi pomogle u rasvetljavanju ovog zločina", rekao je Radojević.

Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je u utorak ispred sedišta stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Ivanović je pogođen sa šest metaka, a policija je tokom istrage pronašla zapaljeni automobil "opel astra" koji su, navodno, koristili napadači.

Kosovska policija ponudila je 10.000 evra za informacije o ubistvu.

Srpska policija je zatražila da učestvuje u istrazi.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da nema iskrene želje prištinskih vlasti da se na slučaju ubistva Ivanovića radi najprofesionalnije moguće i istakao da je potpuno nelogično odbijanje Prištine da organi iz Srbije pomognu u istrazi.

(Agencije)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Roran sa Sokoca

19.01.2018 19:07

Nemojmo se zavaravati jer ta 'ponuda saradnje' nije isto kao ravnopravno ucesce u samoj istrazi. Po meni velki minus srpske policije je da skoro dve godine nije resila Savamalu ili ubistvo one pevacice, a ovamo se nudi da ravnoprvno sa policijom Kosova ucestvuje u istrazi oko ubisva ivanovica

ODGOVORITE
Name

re Roran

19.01.2018 20:36

Svaka cast za komentar zaomi covjeka a kako tolika briga za kosovo dok je covjek sahranjivan Vucko pije caj

Name

Prvo resi Savamalu pa se onda nudi

19.01.2018 19:13

Neka Beograd prvo resi Savamalu ili nadje ubicu one pevacice pa neka se tek onda nudi naokolo

ODGOVORITE
Name

kucic

19.01.2018 19:18

Šta ces se nuditi kada on sve zna staje bilo i kakoje bilo da ima imalo ponosa i stida kucic nebi razgovaro sa tacijemnegobi postavijo ultimatun jeli kosovo i metohija jos u srbiji kakose busa kucic onda pokreni vojsku i policiju i sravnaj kosovo do skadra i resi problem zauvek ali ti to nesmes i neces jersi i sam krivac u tom slucaju jersi doveden kao cijonista i poslusnik da unistis i budes grobar srbskog naroda i citave srbije potopi valjevsku gracanicu sro pravi presednik nikada nebi uradijosav svet cuva istoriju a ti potapas

ODGOVORITE
Name

JOJA

19.01.2018 19:22

Ma kaki vi i vasa istraga. istrazujete slucaj jelene marjanovic 2 godine. eto vase sposobnosti

ODGOVORITE
Name

Mm

19.01.2018 19:39

BG se nudi ? Bože sačuvaj jadovana

ODGOVORITE
Name

....

19.01.2018 19:46

Slabo je to sve ! za takvog čoveka tako loše rade a srbija ne moze ništa da uradi a stalno govore da je kosovo srbija a izgleda da nema od toga ništa

ODGOVORITE
Name

Baja

19.01.2018 20:38

Dajte onog Spasica udbasa stoje dijelio plijen s Arkanom opljackan po evropi.

ODGOVORITE
Name

ZAPAŽANJE

19.01.2018 21:00

SRBI su stari narod. Gledajući ovo sadašnje srpsko političko smeće/stoku lično sve vise sumnjam u to da li SRBI kao politikoetnos postoje kao kontinuitet svojih predaka.

ODGOVORITE