Očekuje se tranša MMF-a u februaru

Izvršni odbor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) razmatraće 9. februara u Vašingtonu prvi pregled proširenog aranžmana sa BiH, izjavio je rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Francisko Parodi.

Bosna i Hercegovina 19.01.2018 | 10:08
Očekuje se tranša MMF-a u februaru
"Za očekivati je da će nakon toga BiH biti isplaćena tranša u iznosu od 145 miliona KM", rekao je Parodi za "Glas Srpske".

Parodi je pozdravio usvajanje budžeta za ovu godinu u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH i Predstavničkom domu BiH, ističući da se čeka konačno usvajanje ovog dokumenta i u Domu naroda BiH, čija je sjednica zakazana za 25. januar, te u federalnom Domu naroda koji će danas razmatrati ovo pitanje.

"Uz budžet Republike Srpske koji je usvojen u decembru, fiskalne politike za BiH su na dobrom putu i omogućiće investicionu potrošnju u ovoj godini koja će povećati rast", istakao je Parodi.

Uslov za nastavak aranžmana sa MMF-om bio je usvajanje budžeta institucija BiH i FBiH za ovu godinu.

Republika Srpska je jedina na vrijeme ispunila tu obavezu, usvojivši budžet u decembru prošle godine.

(Srna)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Srbuj

19.01.2018 09:33

Srbuj makar slamu jeo,zaduzuj,lazi,obmanjuj i pljackaj,to narod voli,zato i glasa.A ako narod posumnja,odmah red patriotizma,pa red nacionalizma,a ako ni to ne pali onda narandzaste revolucije,Sorosi i strani faktori.Pa ispocetka.Srbovanje,kredit,strani faktor,domaci izdajnici...A u medju vremenu kupiti djeci po vilu u BGD ili u Becu.

ODGOVORITE
Name

Re Srbuj

19.01.2018 10:32

Sta ti predlazes da mozda glasamo za Sarovica .Micu i ostale I onda tebi ne bi smetalo sto se oni zaduzuju.

Name

Tesko

19.01.2018 13:30

Tesko je to tebi objasniti,cudo ste vi crveni sektasi,ja predlazem promjene,pa makar svake dvije tri godine,kako god,strajk,buna,demonstracije...Al jedino sto ne pdrzavam da od postanka Republike Srpske svo vladaju devet( sa ratnim godinama)a milorad sam sedamnaest,inda su svi isti,tesko da vama to neko moze objasniti,nego ti po svom guraj.Samo znaj da ce te se jednom djeca stidjeti a i ti sam sebe,sto nisi pokusao a mogao si,bice ti se tesko pogledati u ogledalo.

Name

Rade

19.01.2018 09:42

J..o ti m..er svoju lopovsku dat ces im kredit a mi cemo da vracamo preko akciza i sve sto ce poskupiti narode najbolje je otici iz ove drzave koja nepostoji za normalan svijet samo za stranacke dupelizace

ODGOVORITE
Name

Milan

19.01.2018 10:17

Nice para za izbore to je bitno ZATO im stranci I daju pare down bi ostali na VLASTI.

ODGOVORITE
Name

Miro

19.01.2018 12:29

Galami bandit laktaski pljuje po zapadu mrcina i onda hrabro mangupski pozajmljuje pare od njih.Dabogda ti svaka marka predsjednice od mmf za ljekove trebala..

ODGOVORITE
Name

BOBA

19.01.2018 13:15

TO SE I RADI DA ŠTO VIŠE NAŠEG NARODA ODE NA ZAPAD NAŠI SE ZADUŽUJU RADI SVOJIH LIČNIH INTERESA .NIJE MMF NAIVAN VRLO PRORAČUNAT.NJIMA DOBRO A NAMA SVE GORE I GORE.

ODGOVORITE
Name

E

20.01.2018 08:34

Dobio sam pare glupi narode. Kupicu izbore. Vi cete vracati pare. Ma sta me briga. Ne moze mi niko nista. Imam svoju policiju i kriminalce koji me stite. Crkni ruljo bas me briga za tebe.

ODGOVORITE