EL - Himki mora, Zvezda hoće: "Ni prvi, ni posljednji...!"

"U ovakvom sistemu mi sigurno nismo tim koji ima prednost. Protiv bilo koga", poruka je Dušana Alimpijevića pred meč protiv Moskovljana.

Košarka 16.01.2018 | 13:30
EL - Himki mora, Zvezda hoće: "Ni prvi, ni posljednji...!"
Košarkaši Crvene zvezde mts i Himkija u utorak će "otvoriti" evroligašku nedelju duplog programa, utakmicom u Pioniru od 19 časova.

Igrači ruskog tima doputovali su u Beograd u ponedeljak, a među njima bili su i srpski internacionalac Stefan Marković, koji nije igrao protiv Zvezde u Pioniru od Hemofarma i Čarls Dženkins, koji je tri godine igrao za crveno-bele i u njihovom dresu osvojio dve titule ABA lige, dve titule Superlige Srbije i tri Kupa Koraća.

Posle nedelje u kojoj su odigrali tri utakmice (Budućnost, Efes, Cedevita), igrači Dušana Alimpijevića imaće jedan dan za odmor i pripremu utakmice protiv ekipe koju predvodi Aleksej Šved.

Tim iz Podmoskovlja nije stigao u Beograd u dobrom raspoloženju, jer za sobom ima tri poraza u poslednja četiri kola Evrolige i ne baš idealnu situaciju u ekipi, kažnjenoj oduzimanjem 50 odsto januarske plate jer je uprava nezadovoljna igrama i rezultatima.

"Nadam se da je samo loš trenutak", rekao je Marković u razgovoru sa srpskim novinarima, a trener crveno-belih Dušan Alimpijević bio je kratak u izjavi i više fokusiran kako da u jednom večernjem treningu prenese igračima sve zamisli u vezi sa sutrašnjom utakmicom.

"U ovakvom sistemu takmičenja Zvezda sigurno nije ta koja ima prednost u odnosu na rivale, jer su to ipak timovi pravljeni da trpe ovakav ritam i raspored bolje od klubova koji su u situaciji kao i mi. Neće biti ni prvi ni poslednji tim koji je na papiru jači, a protiv koga ulazimo u meč sa željom da pobedimo, a naročito pred našim navijačima u Pioniru", rekao je Alimpijević.

Dok su njegovi igrači zagrevali, trener crveno-belih rekao je da je očigledno da ekipa koju vodi izgleda drugačije nego u prvom ovosezonskom duelu protiv Himkija.

"Drugačije su podeljene uloge, došli smo do mnogo velikih pobeda u Evroligi, koje će dodatno doneti samopouzdanje i nadam se da će navijači uz prepoznavanje situacije kao protiv Cedevite ponovo pomoći da slavimo".

Ovako izgleda Himki na kratkom Alimpijevićevom skeneru.

"To je ekipa pravljena sa mnogo 'jakim' pojedincima i velikim imenima, koje predvodi jedan od najboljih napadača u Evroligi, Aleksej Šved. On ima sva prava u ekipi, veliki je potrošač lopti i ta potrošnja je svrshishodna jer se rezultira poenima. Takođe, tu imate fenomenalnog Stefana Markovića, koji godinama unazad igra fantastično. Tu je i Dženkins, ali ne bi trebalo zaboraviti da nema istu ulogu, mada radi sjajan posao. Da ne nabrajam sve igrače, to je dobar, jak sastav, za koji verujem da je pravljen da u ovom trenutku ima više pobeda nego što ima". 

Kada je u pitanju zdravstveno stanje crveno-belih, nema velikih novina u odnosu na Cedevitu. Ognjena Dobrića ponovo ne bi trebalo očekivati u sastavu, dok će ostali biti u konkurenciji.

"Dobrić je sanirao povredu zgloba i problem je i njemu, kao i svima, što u ovom rasporedu nemamo treninge u kontaktu, već su više treninzi na kojima postavljamo taktiku 'peške' ili radimo trening oporavka ili tonizacije... Bilo bi pogrešno da njegov prvi kontakt bude na utakmici. Što se tiče ostalih, nadam se da do večeras neće biti ništa promenjeno u odnosu na utakmicu protiv Cedevite"

Kao i do sada, bez obzira na rezultat ekipe neće imati previše vremena za osvrtanje, jer će se odmah fokusirati na sledeće utakmice, koje ih očekuju već u četvrtak, kada će Zvezda gostovati Makabiju, dok će Himki dočekati Olimpijakos.

Meč u "Pioniru" biće četvrti međusobni ovih timova u Evroligi, a interesantno je da je u svakom prethodnom pobeđivao domaćin.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar