EL - Marković pred Zvezdu: Ne igra se na "papiru"!

Iskusni bek izjavio je da će Himki za pobedu nad Zvezdom u Beogradu morati da bude mnogo bolji nego na prethodnim mečevima.

Košarka 16.01.2018 | 15:30
EL - Marković pred Zvezdu: Ne igra se na "papiru"!
Ekipa Himkija trenirala je u dvorani "Aleksandar Nikolić" pred okršaj 18. kola Evrolige sa Crvenom zvezdom (utorak, 19.00).

Moskovljani su doputovali u Beograd predvođeni Aleksejom Švedom, opterećeni lošim rezultatima u prethodnih nekoliko utakmica.

Stefan Marković, koji je letos stigao u Himki iz Zenita, rekao je novinarima da kao klupski igrač nije nastupio u Beogradu još otkako je leta 2010. otišao u inostranstvo iz Hemofarma.

"Znamo gde smo došli. Većina igrača je igrala u ovoj dvorani, znaju šta ih čeka, da je ovo 'vruć' teren i da moramo da pružimo partiju mnogo iznad naše trenutne forme da bismo kao gosti pobedili Zvezdu", izjavio je Marković.

"Zna se kako igraju ovde i kakav stil gaje. Biće to izuzetno teška utakmica".

Himki je u petak pretrpeo debakl u susretu sa Realom na svom parketu. Sa skorom 9-8 drži se na deobi sedmog i osmog mesta sa Makabijem.

U čemu je problem?

"Možda je u samom formatu takmičenja Evrolige? U toku sezone morate da imate padove. Ja se nadam da je ovo samo trenutni pad i da ćemo ga prevazići što pre. Treniramo, borimo se, ne vidim da postoji neki veći problem".

Zvezda?

"Imaju novu ekipu, novog trenera i treba im vremena, kao i za sve drugo u životu. Pokazalo se da igraju super otkako su se uklopile kockice, kada su iskusni igrači preuzeli vodeću ulogu. Mslim da su na pravom putu, kao i prethodnih godina.

Ko je u prednosti?

"Ovo je Evroliga, tako da nema lakih protivnika, niti izrazitih favorita. Događaju se ludi rezultati i sve je stvar koncentracije i želje. Ritam je paklen, igra se nekad na svaka dva dana, pa i to može da utiče", ističe nekadašnji reprezentativac Srbije.

Pored njega i Šveda, u spoljnoj liniji je i bivši bek crveno-belih Čarls Dženkins, a od visokih igrača su tu Gil, Hanikat, Marko Todorović...

"Na papiru imamo kvalitetan tim, ali da bismo pobedili moramotu razliku da prenesemo na teren".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar