ITA - Kup: Milan na Inter u četvrtfinalu!

Ekipa Milana pobedila je sa 3:0 Veronu u osmini finala Kupa Italije i u narednom kolu igraće sa gradskim rivalom Interom. Milan proigrao i zakazao derbi sa Interom, ali je sve ostalo u senci Donarume… Gatuzo pogodio kombinaciju, Verona pregažena.

Fudbal 13.12.2017 | 23:43
ITA - Kup: Milan na Inter u četvrtfinalu!
Izabranici Đenara Gatuza meč su prelomili za sedam minuta. Prvo je u 23. Suso pogodio za 1:0, a potom je u 30, Alesio Romanjoli povisio na 2:0.

Sa tim rezultatom otišlo se i na pauzu, a u nastavku meča domaći su uspeli da postignu još jedan gol.

U 55. minutu mladi Patrik Kutrona postavio je konačan rezultat. Ovoga puta Suso se našao u ulozi asistenta, pa je tako Španac poneo epitet najboljeg igrača meča.

Milan će se u četvrtfinalu sastati Interom, koji je posle drame prošao trećeligaša Pordenone.

Među najboljih osam plasirala se i Fiorentina koja je sa 3:2 savaldala Sampdoriju. Heroj Viole bio je Vereto koji je u 90. minutu pogodio za pobedu svog tima i to sa bele tačke.

Fiorentina će u četvrtfinalu igrati protiv Lacija ili Čitadele.

Parovi osmine finala Kupa Italije su još Napoli-Udineze, Atalanta-Sasuolo, Roma-Torin i Juventus-Đenoa.

Milan je u pregazio veronu sa 3:0 u osmini finala Kupa Italije, zakazao derbi u četvrtfinalu protiv Intera i najavio možda neka bolje dane, ali je pobeda ostala u senci Đanluiđija Donarume.

Sve što se dešava oko ugovora mladog golmana i rat koji traje na relaciji Milan - Mino Rajola se sada lomi po leđima supertalentovanog čuvara mreže koji plaća cenu rovobovanja kontorverznom menadžeru. Donaruma je večeras na San Siru dočekan kao neprijatelj. Ultrasi sa južne tribine su ga zasuli uvredama, prozivkama, zvižducima na zagrevanju što je kod mladog golmana izazvalo emotivni slom pa je plakao u svlačionici u oči meča. Ipak, na terenu je ostao hladana, a čak je imao i jednu sjajnu inetrvenciju kod jedine šanse za Veronu na utakmici.

Šta će dalje biti, videćemo, ali vrlo je lako da je ovo možda bio i poslednji mečDonarume u dresu Milana. Navijači su se okrenuli protiv njega, on ne sme da otkaže poslušnost Rajoli i razlaz sa klubom u kojem je projektovan za legendu je vrlo verovatan.

U senci Donarume je ostala i pobeda, ali i najbolja partija Rosonera od dolaska ĐenaraGatuza na trenersku klupu. Gatuzo se nije mnogo kockao i osim beka Kalabrije, izveo je najjaču postavu. S tim što je rešio da proba tandem Silva - Kutrone i preseli Kalinića na klupu. Što mu se na kraju isplatilo…

Milan je poveo u 22. minutu pošto je Susov centaršut iz slobodnjaka završio u mreži Verone pošto niko nije uspeo da zakači loptu ubačenu na peterac. Već posle pola sata igre je bilo 2:0. Andre Silva je centrašut Bonaventure vratio na peterac gde je dobro reagovao Romanjoli i pitanje pobednika je rešeno. Do kraja Kutrone uspeo da zanimljivim golom glavom pretvori asistenciju Susa u treći gol. Mogao je Milan da postigne i još koji gol… 

KUP ITALIJE - OSMINA FINALA

Utorak
Inter - Pordenone 0:0 (0:0) - posle penala 5:4

Sreda
Fjorentina - Sampdorija 3:2 (1:1)
/Babakar 2, Veretu 59. penal, 90. penal - Bareto 39, Ramirez 77. penal/ 

Milan - Verona 3:0 (2:0)
/Suso 22, Romanjoli 30, Kutrone 55/

Četvrtak
21.00: Lacio - Čitadela 

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar