156. vječita priča: Potencijalni sastavi i istorija...

Poslednja utakmica u 2017. godini u Srbiji biće ona najveća i najvažnija – večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde.

Fudbal 13.12.2017 | 17:00
156. vječita priča: Potencijalni sastavi i istorija...
Crno-beli će od 18 časova na svom stadionu dočekati komšije sa druge strane Topčiderskog brda, koje u boljem raspoloženju i dosta rasterećeniji ulaze u 156. ligaški okršaj jer imaju devet bodova viška.

Takođe, Partizan je tek sedmi po učinku na svom terenu u kompletnoj Superligi – sa pet pobeda, četiri remija i jednim porazom, a trener Miroslav Đukić neće moći da računa na Marka Jankovića, ali verovatno hoće na rovitog Zorana Tošića.

S druge strane, trener gostiju Vladan Milojević, osim od ranije povređenog Nemanje Radonjića, nema problema sa povređenim igračima, a prema poslednjim najavama na teren bi mogao da izvede identičan sastav, u istovetnoj formaciji kao i protiv Kelna (4-2-3-1).

Istovremeno, osim 'tradicionalnih' problema, vremenski uslovi i činjenica da je radni dan usloviće i nešto slabiju posetu na najvećem meču u regionu, pošto je zaključno sa sredom prodato nešto više od 10.000 karata.

Standardnu uvertiru pred novi susret beogradskih velikana napravila su saopštenja povodom kvaliteta arbitara i 'teorija zavere' ko kome pomaže u pohodu na titulu, da bi tačku stavio predsednik Partizana Milorad Vučelić istakavši da su – "sudije najgori deo srpskog fudbala".

Pravdu će deliti najbolji srpski arbitar Milorad Mažić i njegovi pomoćnici.

Takmičenje u Superligi nastavlja se sredinom februara, a večite u istom periodu očekuju i prvi mečevi šesnaestine finala Lige Evrope.

Kao i uvek, budite uz b92.net i na našem portalu poslednje informacije iz Humske saznajte prvi.

Hoće li treneri eksperimentisati?

Kako je odavno poznato na koje igrače treneri večitih rivala mogu da računaju, u startnim postavama ne bi trebalo da bude većih iznenađenja.

S druge strane, iako je Đukić u Kijevu protiv Dinama (4:1) isprobao varijantu sa tri igrač u zadnjoj liniji, protiv crveno-belih gotovo sigurno neće želeti da eksperimentiše.

Partizan (4-2-3-1): Stojković – G. Miletić, Ostojić, R. Miletić, Vulićević – Jevtović, Everton – Pantić, Tavamba, Tošić – Ožegović

Kao što smo i rekli, Milojević takođe neće previše menjati, iako postoji mogućnost da Aleksandar Pešić ipak zaigra od prvog minuta.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan – Rodić, Savić, Le Talek, Stojković – Jovičić, Donald – Krstičić, Kanga, Srnić – Boaći

Istorija

Crveno i crno-beli sastaće se po 246. put računajući Kup i prijateljske mečeve, a Zvezda je uspešnija sa 107 trijumfa. Partizan je slavio 78 puta, 60 susreta završeno je bez pobednika uz gol razliku 380-324 u korist Crvene zvezde.

U prvom meču ove sezone, pre nekoliko meseci na Marakani golova nije bilo.

Poseban motiv 'bivšeg' zvezdaša

Pod posebnom lupom biće i napadač domaćina Ognjen Ožegović, nekadašnji učenik i član Crvene zvede, koji ističe da je izuzetno motivisan da postigne gol i nema dilemu šta će uraditi ako to i bude slučaj.

"Jedan od mojih ciljeva koje sam zacrtao po dolasku u Partizan jeste da pomognem ekipi da pobedi u derbiju. Isto kao što sam rekao pred Jang Bojs da ću dati gol i da ću pružiti svoj maksimum... Bio bih najsrećniji čovek na svetu kada bismo ostvarili taj cilj", rekao jeOžegović.

Milojević: Za derbi se živi, za bodove se igra

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević kaže da je večiti derbi "utakmica za koju se živi i nešto više od igre", a posle popodnevnog treninga će odlučiti ko će igrati u sredu protiv Partizana.

"Osim Radonjića svi su na raspolaganju i drago mi je da kao trener mogu da izaberem jedanaestoricu koji će sutra izaći na teren. Oni znaju da moram da donesem odluku ko će početi, a ko će sedeti na klupi. Često se dešava da oni koji nisu ni u protokolu zaslužuju da igraju, ali zbog taktičkih zamisli nisu se našli na terenu. To su neke slatke muke i drago mi je što su moji igrači napravili takvu situaciju", rekao je Milojević

Đukić: Zvezda je pobednička ekipa i neće kalkulisati

Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je da očekuje spektakl protiv Crvene zvezde i da večiti rival neće kalkulisati bez obzira na to što ima devet bodova više.

"Očekuje nas velika utakmica dve velike ekipe, koje su napravile veliki uspeh plasmanom u narednu fazu Lige Evrope, koje se bore za titulu. Pravi praznik, fudbalski spektakl. Nadam se da će sve proteći u fer borbi i nek pobedi bolji. Zaostajemo devet bodova i moramo da idemo na pobedu. Zvezda može da kalkuliše, ali se radi o pobedničkoj ekipi i sigurno će i ona ići na pobedu", rekao je Đukić.

Superliga – 156. večiti derbi:

18.00 Partizan – Crvena zvezda

Stadion: Partizan

Arbitri: Milorad Mažić, Milovan Ristić, Dalibor Đurđević

Crveno i crno-beli sastaće se po 246. put računajući Kup i prijateljske mečeve, a Zvezda je uspešnija sa 107 trijumfa. Partizan je slavio 78 puta, 60 susreta završeno je bez pobednika uz gol razliku 380-324 u korist Crvene zvezde

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar