ITA - Kup: Inter jedva protiv trećeligaša!

Inter se kockao s renomeom, Pordenone pao tek posle penala! Au, kakav meč na Meaci. . .

Fudbal 13.12.2017 | 00:05
ITA - Kup: Inter jedva protiv trećeligaša!
Inter je u četvrtfinalu Kupa Italije. I to posle sedam serija jedanaesteraca protiv trećeligaša Pordenonea. U regularnom delu je bilo 0:0, kao i posle produžetaka.

U penal seriji prvi je promašio Misuraća, potom mu se revanširao Škrinijar, onda je prebacio gol Luli. Galjardini je zatim šutirao u golmana Perilija, a Ikardi pogodio kada je morao. Parodi je potom promašio, a Nagatomo postigao odlučujuči gol za 5:4!

Uh, ko bi rekao da će se Inter ovako mučiti protiv Pordenonea, tima iz Serije C, pa čak iako je igrao u prilično kombinovanom sastavu? Ali, Nerazuri su se kockali sa renomeom kluba. I na kraju ipak stigli do četvrtfinala Kupa Italije gde će čekati pobednika meča Milan - Verona. 

Neverovatan meč.

Igrali su za Nerazure maltene svi rezervisti osim Škrinijara, Galjardinija, Vesina (i Nagatoma), pa je donekle i razumljivo da to nije moglo da izgleda Bog zna kako tečno i dobro. 

Jan Karamo je imao dobre šanse, ali nije uspeo da se upiše u strelce, pa je Spaleti umesto njega uveo Ivana Perišića u drugom poluvremenu. Pordenone je takođe imao svoje šanse, a čak je pogodio i stativu, imao opasne napade.

Tim iz Serije C je imao i dobre pokušaje u drugom delu meča, pa nije moglo baš da se primeti koji je klub na vrhu Serije A, a koji dolazi iz nižeg ranga. Bio je to prilično izjednačen duel.

Takođe, ni Perišić se nije baš proslavio u 73. mintu kada se našao u dobroj prilici, ali je šutirao pored gola Simonea Perilija.

Strepele su pristalice Intera, videlo se koliko nedostaje Mauro Ikardi. Morao je Spaleti da povuče i najjaču kartu u 80. minutu meča. Imao je Argentinac zicer u 86. minutu, ali je šutirao glavom preko gola.

Tako se otišlo u produžetke.

Tamo je Eder bio veoma zapažen, možda čak nije sviran penal nad njim. Ikardi je pogodio stativu u 104. minutu posle udarca glavom. Potom je Brozović izveo slobodan udarac, ali je Perili dobro odreagovao. Ni do kraja produžetaka Inter nije uspeo do gola.

Penali su odlučivali... I na kraju odlučili.

Inter je prošao dalje. Ali, ovaj meč će mu biti žestoka opomena.

KUP ITALIJE - OSMINA FINALA

Utorak

Inter - Pordenone 0:0 (0:0) - posle penala 5:4

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar